REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina DIKŠAITĖ

Dujinių ir senovinių ginklų savininkai per trejus metus privalo pasirūpinti leidimais. Tačiau šoviniams leidimo reikia jau dabar. Policininkai viliasi, kad tai paskubins ginklų savininkus užregistruoti ginklus, ir bus išvengta eilių.

REKLAMA
REKLAMA

Šoviniai – tik su leidimu

Į Šiaulius iš atokaus vienkiemio atvykęs garbaus amžiaus vyriškis bandė nusipirkti šovinių dujiniam ginklui. Tačiau daugelį metų pažįstamas pardavėjas paprašė leidimo. Pirkėjas pamanė, kad iš jo šaipomasi.

REKLAMA

Gyventoją užtaria ir pardavėjas.

Prekeivis įsitikinęs, kad nuo įstatymų, pagal kuriuos ir dujiniams ginklams reikalingi leidimai, nukentės tik paprasti piliečiai.

„Vyresni žmonės nei apsiginti nebegalės“, – piktinosi pardavėjas. – Įsivaizduokite, vyras įsigyti šovinių atvažiavo iš toli. Sužinojo, kad reikia leidimo. Dabar turės tris savaites laukti, kol gaus leidimą, o paskui dar kartą atvykti šovinių“, – tikrą pavyzdį pateikė pardavėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Oriniu šautuvu ginasi nuo katinų

Kitoje miesto dalyje ginklais prekiaujantis vyras tikino, kad dabar jo verslą gelbėja tik oriniai šautuvai, kuriems leidimų nereikia. Jų prašantys gyventojai atvirai sako šaudysiantys kaimynų katinus. Šie naminiai gyvūnai esą veržiasi į svetimus kiemus, niokoja brangius krūmus.

Prieš katinus oriniais šautuvais užsimoję šiauliečiai kaltina gyvūnų savininkus.

Kad leidimai smukdo prekybą tikino ir ginklų parduotuvės savininkas. Vyras aiškino iki 2011-ųjų kovo 1-osios, kol dar nereikėjo leidimų, kasdien parduodavęs po penkis dujinius pistoletus. Dabar aštuonis tokius ginklus parduoda per visus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leidimo – į Šiaulius

Šiaulių apskrities policijos Viešosios tvarkos biuro Licencijavimo poskyrio viršininkas Rimas Rukšėnas „Šiaulių kraštui“ sakė, kad internetu ginklo savininkas gali tik užsiregistruoti. Tačiau, kad gautų leidimą, žmogus privalo atvykti ir atsivežti ginklą į Šiaulius, adresu Purienų 48.

Penkiasdešimt litų kainuojantis leidimas bus įteiktas po to, kai pilietis pristatys prašymą, asmens dokumentą, ginklą bei pažymą, kad nėra narkomanas, alkoholikas, kad neturi psichikos sutrikimų.

Šiauliuose aptarnaujami Šiaulių miesto ir rajono, taip pat Pakruojo, Radviliškio, Joniškio, Raseinių rajonų gyventojai.

REKLAMA

Jau antri metai, kai žmonės gali įsigyti leidimą savo ginklui. Tačiau atvykti, anot R. Rukšėno, į Šiaulius neskubama.

R. Rukšėnas skaičiuoja, kad nuo 2011-ųjų kovo leidimus įsigijo tik šiek tiek daugiau nei tūkstantis gyventojų. Nors ginklai buvo aktyviai perkami jau daugelį metų.

Pareigūnas įspėja, kad leidimų ginklams neįsigiję asmenys nuo 2014 metų sausio 1-osios bus baudžiami. Tad visi, turintys galingesnius nei 7,5 kilodžaulio ginklus, raginami paskubėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų