REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai apsistojate viešbutyje, iš karto gaunate viską, ko jums reikia, tačiau paprastai norite daugiau – aptarnavimo, pusryčių, mažų šampūno ir dušo žėlės buteliukų. Jūs mokate pinigus ir tikitės paslaugos, kuri bus daugiau nei paprastas išsimiegojimas lovoje. Kai kuriuose viešbučiuose galima ne tik pailsėti, bet ir papramogauti ar bent išbandyti kažką naujo,patenkinti, pakelti nuotaiką. „Toptenz.net“ pristato 10 tokių viešbučių, kuriuos tikrai būtų smagu aplankyti ir patyrinėti, net juose ir neapsistojant.

REKLAMA
REKLAMA

10. Šuniškas viešbutis

Šis „B&B“ esantis Cottonwood (Idaho) yra skaliko formos. Jo savininkai – „pjūklo menininkai“, kurie savo projektą įgyvendino padavę pakankamą kiekį iš medžio išpjautų šuniukų figūrėlių. Tokia vieta – tikra šunų mylėtojų svajonė – kiekvienas viešbučio akcentas yra susijęs su šunimis. Netoliese taip pat yra parduotuvė, kur savininkai pardavinėja vis labiau populiarėjančias medines šūnų figūrėles.

REKLAMA

Įdomioji dalis: į viešbutį patenkama kopėčiomis per šuns papilvę...

9. Džiunglės ir svečių namelis

Indijoje, viduryje Mudumalai lankinės gamtos, ši stovyklavietė siūlo poilsį medžiuose. Tai reiktų suprasti pažodžiui: naktį praleisite medžio namelyje. Tai labai skiriasi nuo namo medyje jūsų kieme, kadangi čia laiką leidžiate kažkur džiunglėse, o aplink vaikštinėja beždžionės, drambliai ir kiti gyvūnai. Tai puiki vieta prisiminti vaikystę ir pabūti Maugliu.

REKLAMA
REKLAMA

8. Kapsuliniai viešbučiai

Ar kada nors galvojote, ką reiškia būti pagrobtiems ateivių? Šie mini viešbučiai, pagaminti iš naftos platformų išgyvenimo plūdurų, gali suteikti idėjų, kaip jaustumėtės. Randami Hagoje, Olandijoje, jie gali būti tiek sausumoje, tiek ir ant vandens. 7. Nuotekų vamzdžio viešbutis

Tai tarsi miegojimas didžiulėje sodos skardinėje... Šie puikūs nutekamųjų vamzdžių viešbučiai yra australų kūrinys, kuris stebina ne mažiau nei jų modernus menas. Tai, kad jie nepradeda ridentis vidurį nakties nulemia tik didelis jų svoris (pagaminta iš betono!).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Alcatrazo viešbutis

Jei svajojote praleisti naktį Vokietijos kalėjime, tačiau trūko kriminalinės patirties, vis tik turite tokią galimybę (nors nakvynė ir maistas šiuo atveju nebus nemokami). Tačiau neišsigąskite, paprastai apstatyti kambariai yra tikrai patogūs, o kalėjimą primena tik grotos ir kambarių numeriai. Ir kas galėjo pagalvoti, kad verslininkas mielai praleis naktį čia, kur ankščiau buvo įkurdintas žudikas maniakas? Tačiau buvęs kalėjimas iš tikrųjų yra ne taip jau ir blogai.

5. Jumbo

Dabar nakvojimas lėktuve gali būti ir jo vienintelė funkcija. Švedijoje egzistuoja viešbutis, kuris forma primena jumbo lėktuvą, o klientai čia gali miegoti atskirose kabinose ir pietauti bendroje salėje. Statinys yra pačiame oro uoste, tad nuolat galima grožėtis kylančiais ir besileidžiančiais lėktuvais. Užsisakę geriausią vietą nakvosite lakūno kabinoje, tačiau reikia pripažinti, kad nuolat per radiją monotonišku balsu skaitomi pranešimai gali išvaryti iš proto.

REKLAMA

4. Osaka kapsulių viešbutis

Japonijoje yra tikrai nedaug vietos ir japonai moka ją išnaudoti kūrybingai. Kapsuliniame viešbutyje kambariai primena modernių orkaičių eilę... Tokie vaizdai tikrai primena mokslinės fantastikos filmus – tarsi toks viešbutis būtų viso miesto energijos tiekimo centras, energijos gaunamos iš „organinių“ šaltinių. Šaltinių, kurie savo valia šios vietos niekada negali palikti... Taigi, peno fantazijai tikrai nepritrūks.

3. Ledo viešbutis

Šis viešbutis Kanadoje yra tikras gigantiškas iglu, sukonstruotas iš didžiulių ledo kabalų, kuriame vienintelės šildomos erdvės yra izoliuoti vonios kambariai. Šioje vietoje galima apsilankyti tik nuo pirmos sausio iki paskutinės kovo savaitės. Kambariuose palaikoma minusinė temperatūra, o svečiai miega ant ledo lovų – tad jei nepasirinksite tikrai gero miegmaišio, tinkamo miegoti ledynuose, hipotermija tampa labai realia grėsme. Nors skamba ir bauginančiai, susižavėjusių šia vieta netrūksta. Tai gerai parodo čia vykstančių vestuvių skaičius ir greitis, kuriuo rezervuojami visi kambariai.

REKLAMA

2. Hobbito viešbutis

Tai tikras viešbutis... Ir nors neturėtumėte tikėtis labai plaukuotų, mažų ir niurzgančių kaimynų, tikrai galite mėgautis šešiais valgymais per diena Woodlyn Park pagrindiniame kambaryje. Ši vieta sumodeliuota gana tiksliai pagal „Žiedų valdovo“ knygą – durys ir langai yra apvalūs, kambariai yra po kalva ir t.t. Tačiau faktas, jog šis statinys yra Naujojoje Zelandijoje, kur filmuoti garsiosios trilogijos filmai, šiek tiek sumažina norą vykti į šią specialiai turistams sukurtą atrakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Povandeninis Poseidono viešbutis

Galimybė gyventi, vaikščiosti, leisti laiką po vandeniu visada buvo šiek tiek utopiškas noras, kadangi būtent vanduo yra viena iš tų vos kelių likusių vietų, kur vis dar karaliauja laukinė gamta. Tačiau ir be didelio veržimosi į gelmes įmanoma patenkinti tokius žmogaus norus.

Vienas iš variantų – Poseidono povandeninis viešbutis. Esantis privačioje saloje Fiji, viešbutis suteikia svečiams galimybę grožėtis gąsdinančiais ir nuostabiais padarais, matomais pro viešbučio langus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų