REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visagino atominės elektrinės (VAE) reikalingumas visų pirma turi būti vertinamas pasitelkiant faktus ir ekonominius skaičiavimus, o ne tikėjimą ar energetinės nepriklausomybės siekį, – pirmadienį Žinių radijo laidoje „Verslo pozicija“ teigė Koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus .

REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Mockaus, ekonomikoje nėra nei priešų, nei draugų, tik interesai bei skaičiai.

Verslininkas apskritai abejojo Lietuvos įgalumu valdyti tokį projektą. „Aš labai gerai atsimenu, kad ir Ignalinos atominės elektrinės energija buvo pardavinėjama pigiau nei savikaina, už mistinius du centus. O paskui ūkio ministras mąstydavo, kaip atsiimti tuos pinigus, nes baltarusiai nemokėdavo arba mokėdavo padangomis ar sugriuvusiais traktoriais“, – priminė D. Mockus.

REKLAMA

Jis teigė, kad nuostata,  jog VAE svarbiausia pastatyti, o paskui „žiūrėsime“, nėra priimtina. Jeigu naujosios atominės jėgainės gaminama elektros energija bus per brangi, anot D. Mockaus, būsime šio politinio sprendimo tarsi įkalinti ir priversti energijos perteklių pardavinėti pusvelčiui arba už jį susimokėti patys.

„Jeigu pasistatysi per brangiai, arba priversi savo visuomenę pirkti per brangiai, arba (o kaip) pardavinėsi į išorę. <...>. Turi pasigaminti daiktą, kuris yra konkurencingas", – sakė D. Mockus.

REKLAMA
REKLAMA

Siekį žūtbūt pasigaminti savo energiją jis lygino su troškimu prisiauginti bananų, beviltiškai, grynai iš principo, mėginant nukonkuruoti Ekvadorą, nes tenykštė produkcija visada bus pigesnė.

Praėjusios Vyriausybės energetikos ministras (Arvydas Sekmokas, – balsas.lt), anot D. Mockaus, išvis su niekuo nediskutavo, o ketverius metus vedė Lietuvą neaišku kur. „Finiše nieko neįvyko, ir tai visai natūralu", – juokavo D. Mockus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų