REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Marta Kulikauskaitė kaltinama vertimusi iš kitų merginų prostitucijos. Bylos duomenimis, teisiamoji M. Kulikauskaitė ieškodavo merginų įprastu Lietuvoje būdu – įkūrė modelių agentūrą ir atrinkdavo iš visos šalies suplaukusias pretendentes.

REKLAMA
REKLAMA

Surinkusi grupę merginų nuotraukas išsiųsdavo užsienio prostitucijos verslo atstovams, o šie kviesdavo jas į susitikimus su turtingais Šveicarijos, Belgijos ir kitų šalių verslininkais.

REKLAMA

Pastarieji už praleistą su merginomis laiką mokėdavo iki trijų tūkstančių eurų atlygį, dalydavo vertingas dovanas.

„Ką jos darė už tuos pinigus, belieka nutylėti“, – sakė tyrimą byloje atlikę prokurorai ir policininkai.

Pasak jų, M. Kulikauskaitė tardavosi su verslininkais ir siųsdavo grupes merginų, nuo kurių neslėpdavo, kad teks atlikti intymias paslaugas.

Vilniaus apygardos teisme kaltinamoji M. Kulikauskaitė pirmadienį nepasirodė. Jos gynėjas pateikė ligos pažymą. Į bylą neatvyko šešios liudytojos, dalyvavusios intymių paslaugų renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas įpareigojo pareigūnus surasti merginas, negyvenančias nurodytais adresais.

Joms gresia bauda už neatvykimą į teismą.

Policijos pareigūnas, kuriam patikėta atvesdinti vieną bylos dalyvę dainininkę Mariną Bui, teismui sakė skambinęs merginai, tačiau ši į teismą neatvyko. Liudytojos nepavyko rasti ir jos nurodytoje gyvenamojoje vietoje. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad M. Bui kartu su M. Kulikauskaite skrido į Ženevą ir dalyvavo renginyje, kuriame buvo teikiamos intymios paslaugos. Kartu skrido dar kelios merginos.

Savo nusikalstamą veiką M. Kulikauskaitė vykdė beveik trejus metus.

Kitas posėdis vyks birželį.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį tęs baudžiamosios bylos, kurioje sutuoktiniai Vaidas ir Diana Euduliai bei du bendrai taip pat kaltinami vertimusi iš prostitucijos.

Grupuotės aukomis tapdavo bedarbės merginos, kurioms buvo siūloma pelningai padirbėti užsienyje. Tyrimo duomenimis, merginos už valandą, praleistą su klientu, gaudavo 250 eurų , o per parą aptarnaudavo penkis klientus.

Pusę uždarbio atimdavo prostitucijos „verslo" organizatoriai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų