REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrėjai atkreipė dėmesį į kitus „dominančius asmenis“, galbūt susijusius su kruvinais sprogdinimais Bostono maratono trasoje, sekmadienį nurodė JAV įstatymų leidėjai.

Tyrėjai atkreipė dėmesį į kitus „dominančius asmenis“, galbūt susijusius su kruvinais sprogdinimais Bostono maratono trasoje, sekmadienį nurodė JAV įstatymų leidėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jungtinėse Valstijose dar esama dominančių asmenų, su kuriais norėtų pasikalbėti FTB (Federalinis tyrimų biuras)“, – Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Rogersas (Maikas Rodžersas) sakė televizijos ABC laidai „This Week“.

REKLAMA

Šis Mičigano valstijai atstovaujantis respublikonas atsisakė nurodyti, kiek tokių asmenų yra patekę į institucijų akiratį.

Aukščiausias pagal rangą demokratas tame komitete Dutchas Ruppersbergeris (Dačas Rupersbergeris) sakė, kad tyrėjai tikrina pokalbių telefonu suvestines ir ieško įtartinos informacijos apie laikotarpį prieš ir po balandžio 15-ąją įvykdytų dviejų sprogdinimų, per kuriuos žuvo trys žmonės, o  per 260 buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai nurodė, kad pagrindiniai įtariamieji yra Jungtinėse Valstijose ilgiau nei dešimtmetį gyvenę broliai čečėnai – Tamerlanas ir Džocharas Carnajevai.

26 metų Tamerlanas buvo nukautas per susišaudymą su policija, praėjus kelioms dienoms po išpuolio, tačiau 19-metis jo brolis buvo sučiuptas gyvas ir šiuo metu laikomas vieno federalinio kalėjimo medicinos centre netoli Bostono.

Atstovų Rūmų narys Michaelas McCaulas (Maiklas Makolas), vadovaujantis Nacionalinio saugumo komitetui, sakė, kad įtariamieji veikiausiai buvo apmokyti ekstremistų, nes per jų išpuolį panaudoti gana sudėtingi sprogstamieji užtaisai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai nurodė esantys įsitikinę, kad Carnajevų bombos, kurių korpusams buvo panaudoti greitpuodžiai, veikiausiai buvo detonuotos per didelį atstumą valdomais sprogdikliais.

M. McCaulas taip pat atkreipė dėmesį, kad iš greitpuodžių pagamintos bombos yra ypač dažnai naudojamos Pakistane ir Afganistane.

„Jų elgesys su tais užtaisais ir įgūdžiai verčia tikėti, kad vyrukai turėjo mokytoją, – įstatymų leidėjas sakė televizijai „Fox News“. – Klausimas – buvo mokytojas ar mokytojai? Jie buvo užsienyje, Čečėnijos regione ar yra Jungtinėse Valstijose?"

REKLAMA

Anksčiau tyrėjai taip pat atkreipė dėmesį į mįslingą vyrą, vardu Miša, kuris esą darė įtaką Tamerlanui ir tikriausiai paskatino jį pasukti radikaliu keliu.

Daugiau skaitykite: „Novaja gazeta“ tyrimas: Bostono sprogdintojas buvo seniai „užtaisytas“  

Dagestano mečetės imamas: akyse nesu regėjęs T. Carnajevo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų