REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas RUŠKYS

Akmenės gimnazijoje kilęs gaisras sukėlė abejonių dėl mokinių saugumo: esant būtinybei, langų neatversi, nes jie be rankenų. Prieš metus dėl gimnazijos laiptų per žemų turėklų susižalojo pradinukas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Akmenės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius šių incidentų nesureikšmina: tai esą pačios mokyklos reikalas.

REKLAMA

Gimnazija nejaučia atsakomybės

Pirmadienį Akmenės gimnazijoje kilęs gaisras atskleidė grėsusį pavojų šimtams moksleivių, jei jie tuo metu būtų sėdėję pamokose. Vaikai nebūtų galėję gelbėtis, atverdami langus. Mat dauguma jų – be rankenų.

Jų pasigesta, kai, nuslopinus ugnį, reikėjo išvėdinti patalpas. Ugniagesiai tai skubėjo padaryti, vengiant didesnės žalos mokyklos turtui, o buvo surasta vienintelė rankena, kuria teko atidarinėti visus langus.

REKLAMA
REKLAMA

Akmenės gimnazijos vadovybė atsakomybės dėl to, kad gimnazijos langai neatidarinėjami, neįžvelgia. Esą rankenos tam ir nuimtos, kad vaikai jų paslapčia neatidarinėtų.

Abejingumas Savivaldybėje

Akmenės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius „Šiaulių kraštui“ tik teoriškai galėjo paaiškinti, kaip turi būti sudaromos saugios sąlygos moksleiviams. Apie realią padėtį Akmenės gimnazijoje vedėjas nieko nežinojo.

V. Juozapavičius neišreiškė susirūpinimo priešgaisrinės saugos problemomis Akmenės gimnazijoje, esą keblumai – pačios gimnazijos rūpestis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vedėjo tvirtinimu, jam nebūtina žinoti apie vienos įstaigos reikalus, nes jis – ne mokyklų direktorius, o Akmenės rajono savivaldybės administracijai priklausančio padalinio vadovas. V. Juozapavičius pabrėžtinai siūlė tai parašyti „Šiaulių krašte“.

Gal vedėjas užmiršo, kad jo vadovaujamas skyrius rajono švietimo įstaigose atlieka ne tik organizavimo, koordinavimo, bet ir priežiūros funkcijas?

Neprisimenama mokinio lūžusi ranka

V. Juozapavičius teigė nieko nežinojęs, ir apie daugiau saugumo pažeidimų Akmenės gimnazijoje. Esą per kelerius metus to nebuvo.

REKLAMA

Pernai dėl įstaigoje neužtikrinto saugumo susižalojo vienas gimnazijos moksleivis.

Akmenės gimnazijos pradinių klasių korpuse per pertrauką antrokas užgulė krūtine laiptų turėklus ir, persivertęs per juos, nukrito iš trijų metrų aukščio ant betoninių grindų.

Nukentėjęs moksleivis greitosios medicinos pagalbos automobiliu išvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Čia atlikta operacija. Tik po kelių savaičių vaikas vėl ėmė lankyti mokyklą.

Tačiau ilgai nesitraukė nelaimės pasekmės: antrokas dėl patirto rankos lūžio tarsi iš naujo mokėsi rašyti, išliko patirto streso požymiai, todėl buvo konsultuojamas psichologės.

REKLAMA

Po nelaimės gimnazijos vadovybė irgi neprisiėmė atsakomybės, kaltino tik patį moksleivį. Esą, jis judrus, visur landžiojantis.

Tuo tarpu vaiko mama ėmėsi pedagogams įrodinėti, kad gimnazijoje negarantuotas mokinių saugumas, kadangi pažeidžiama patalpų eksploatavimo higienos norma. Mat tame korpuse, kur yra pradinės klasių moksleivių kabinetai, laiptų turėklai yra per žemi.

Mat bendrojo lavinimo mokyklų higienos norma numato, kad laiptinių turėklų aukštis turi būti ne žemesnis kaip 120 centimetrų, o šie buvę pusmetriu mažesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų