REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du žmonės buvo sužeisti sekmadienį per šaudymą prie Italijos vyriausybės būstinės tuo metu, kai vyko šalies naujųjų ministrų prisaikdinimo ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Nerimą sukėlęs incidentas įvyko maždaug už kilometro nuo prezidentūros, kur premjeras Enrico Letta (Enrikas Leta) ir jo naujosios vyriausybės nariai dalyvavo prisaikdinimo ceremonije.

REKLAMA

Vyras, kurį incidento liudininkai apibūdino kaip tvarkingai apsirengusį, kostiumą dėvintį ir kaklaraištį rišantį žmogų, buvo suimtas įvykio vietoje, kur žmonių minia laukė atvykstant E.Lettos. Tačiau kol kas neaišku, ar šis išpuolis susijęs su naujos vyriausybės darbo pradžia.

"Vis dar nesuprantame, kas jis toks. Jis buvo sučiuptas", - ankstesnės vyriausybės sekretoriaus pavaduotojas Antonio Catricala (Antonijus Katrikala) sakė žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas policijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai "Reuters", kad tas vyras kilęs iš pietinio Kalabrijos regiono ir kad jis kelis kartus šovė į du policininkus, budėjusius prie premjero biuro, šaukdamas "Nušaukit mane!" kitiems policininkams, buvusiems netoliese.

Vienam pareigūnui buvo peršautas kaklas, o jo būklė sunki, sakė policijos atstovas. Kitam kulka pataikė į koją, bet jo sužeidimas lengvesnis. Italijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad buvo sužeistas vienas praeivis, tačiau jo būklė nėra sunki.

Iš viso nuaidėjo penki ar šeši šūviai, o policija rado penkias mažo kalibro tūteles, sakė kitas pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuosaikių pažiūrų 46 metų E.Letta, vadovaujantis centro kairiajai Demokratų partijai (PD), šeštadienį užbaigė politinę aklavietę, trukusią Italijoje du mėnesius po vasarį vykusių parlamento rinkimų, kuriuose neatsirado aiškaus nugalėtojo. Jam pavyko sutaikyti buvusius politinius varžovus ir suformuoti plačią koalicinę vyriausybę.

E.Lettos kabineto ministrai sekmadienį vienas po kito prisiekė ištikimybę respublikai stebint prezidentui Giorgio Napolitano (Džordžui Napolitanui), kuris asmeniškai parinko E.Lettą į premjero postą ir atliko svarbų vaidmenį, formuojant jo komandą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų