REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Vilniuje prie Seimo sekmadienį rengiamas mitingas prieš valdančiai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) reikalavimus rašyti vietovardžius keliomis kalbomis, leisti rašyti asmenvardžius dokumentuose nelietuviškai, taip pat prieš nevienodą lietuvių kalbos egzaminą lietuvių ir tautinių mažumų abiturientams.

REKLAMA
REKLAMA

"Pagrindinis reikalavimas šitai valdančiajai koalicijai - kad ji nepažeidinėtų Lietuvos įstatymų ir laikytųsi Konstitucijoje įtvirtintų principų. Visų pirma, kad būtų išlaikytas lietuvių kalbos valstybinis statusas ir kad visa užsienio politika būtų iš tikrųjų adekvati ir remtųsi Lietuvos valstybės interesais", - BNS sakė vienas iš akcijos organizatorių Paulius Stonis.

REKLAMA

"Pasisakome už valstybinės kalbos išsaugojimą, už teritorinį valstybės vientisumą", - teigė jis.

Vilniaus savivaldybė BNS patvirtino išdavusi leidimą iki 3 tūkst. žmonių mitingui skverelyje prie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos.

Tūkstantiniam mitingui ruošiasi ir sostinės policija. Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Evelina Pagounis, numatytos papildomos pareigūnų pajėgos viešajai tvarkai ir saugiam eismui užtikrinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų