REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į „Šiaulių naujienų“ redakciją kreipėsi Spindulio gatvės 12-o daugiabučio gyventoja Karolina Kirdeikytė. Moteris pasidalino liūdna istorija, kurioje nukentėjo jos šuo. O jo šeimininkė patyrė moralinę traumą, nes dažną žmogų su savo augintiniu riša nematomi, tačiau labai tvirti meilės bei tarpusavio supratimo saitai.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuolė agresyvus šuo

K. Kirdeikytė kovo 30-osios rytą paprašė savo draugo išvesti augintinį į lauką. Pasak šuns mišrūno šeimininkės, nuo mažumės jos Baksas buvo labai mielas ir ramaus charakterio. Ir tą rytą jis buvo vedžiojamas su pavadėliu bei antsnukiu. Netikėtai iš gretimos įmonės teritorijos, pro landą tvoroje, išlindę pribėgo ketvertas palaidų valkataujančių šunų, iš kurių vienas dantimis įsikibo į K. Kirdeikytės augintinį. Beje, tą epizodą mobiliuoju telefonu nufilmavo kaimynas.

REKLAMA

Sužalota galva Baksas rytojaus nebesulaukė. K. Kirdeikytė parašė pareiškimą policijoje, patirtą skriaudą įvertindama 3000 litų. Ji taip pat teigia, kad tą agresyvų šunį mato lakstantį palaidą jau ne pirmą kartą, K. Kirdeikytei netgi pavyko sužinoti, kur gyvena jo šeimininkė. „Buvau nuėjusi pasikalbėti, tik nieko iš to neišėjo. Moters nebuvo namuose, o mane pasitikęs vyriškis teigė, jog stengiuosi be reikalo: „Buvo atvažiavusi policija, tai mes visi iš tavęs tik pasijuokėme“, – pareiškė.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusiosios teigimu, iš patalpų sklido alkoholio kvapas, tad ji mananti, kad ten gyvenama asocialiai, o šunys tiesiog laksto neprižiūrimi, kur tik jiems patinka.

Policininkas pasišaipė

Po savaitės iš policijos K. Kirdeikytė gavo nutarimą apie tai, jog dėl įvykio atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą ir kad medžiaga persiųsta savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui – tolimesniam tyrimui. Karolina teigia nelabai supratusi „valdišką“ atsakymą, todėl paskambinusi apylinkės įgaliotiniui vyresniajam tyrėjui Ingridui Visockiui, prašydama paaiškinti, ką jai toliau daryti? Tačiau, pasak nukentėjusiosios, jis tik piktai atšovė: „Skaityk dvidešimt kartų ir suprasi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Palaidi šunys laksto ir daro, ką nori. Jų šeimininkai jaučiasi nebaudžiami. Valdžios atstovas su manim kalbasi kaip su trečiarūše... Kaip rasti teisybę tokioje visuomenėje?“, – klausia nelaimės ir valdiško abejingumo įskaudinta šiaulietė.

VšĮ „SOS gyvūnai“ direktorė Ilona Reklaitytė-Mezenceva: „Bausmės gyvūnų skriaudikams kol kas tik simbolinės, kaip ir šeimininkams, neprižiūrintiems savo augintinių. Žmonių požiūris į „mažesniuosius brolius“ labai nevienodas. Yra kas į gyvūną žvelgia su pagarba ir meile, kitiems tai tik „biorobotas“, su kuriuo gali elgtis kaip tinkamas. Gyvūnai negali pasiskųsti ar paprašyti. Jie labai priklausomi nuo mūsų... Rūpestis gyvūnais ir jų globa Lietuvoje atsidūrė biurokratų rankose. Nėra meilės gyvūnui. Jis neginamas. Valdiški gyvūnų globos namai sukurti kaip karantino stotys, kur suvežami rasti benamiai, ir po kelių savaičių, jei neatsiranda jų šeimininkai ir niekas kitas nenori gyvūno paimti auginti, jie tiesiog nužudomi. Naikinami masiškai ir nuolat.

REKLAMA

Vilniuje jau matyti permainų ženklai – steigiami privatūs gyvūnų globos namai, tačiau kituose šalies miestuose padėtis tebėra apverktina.“

Šiaulių VPK atstovė Gailutė Smagriūnienė: „Pateikta informacija perduota Šiaulių miesto VPK vadovams, kurie išsiaiškins, ar K. Kirdeikytės nurodyti pareigūno nepagarbaus elgesio faktai atitinka tikrovę. T. y. ar tikrai pareigūnas nepaaiškino priimtų sprendimų tiriant pilietės pareiškimą, ir jeigu faktai pasitvirtins, jo elgesį svarstys bei vertins pareigūnų elgesio etikos komisija.“

Romualdas BALIUTAVIČIUS

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų