REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdyje vakar kilo daug diskusijų dėl, atrodytų, menkaverčių dalykų. Aistros vis labiau kaito, kol medikų išsilavinimą turintys politikai konstatavo, kad ne pirmą kartą su pilnatimi sutampantis posėdis panašėja į politinį šou, visuomenininkai tokį posėdį pavadino gryniausiu cirku. Apsižodžiavę ir apsikeitę replikomis politikai šį kartą išsiskirstė gražiuoju, nors atrodė, kad nedaug trūksta ir kils muštynės.

REKLAMA
REKLAMA

Techniniai nesklandumai

Šurmulys kilo jau posėdžio pradžioje, tvirtinant darbotvarkę. Beveik pusvalandį buvo gaištamas laikas, nes niekaip nebuvo galima pradėti normaliai dirbti – dėl techninių nesklandumų nuolat strigo kompiuterinė technika, politikai negalėjo pasisakyti per mikrofoną ir balsuoti. Pasiūlius posėdį nukelti arba grįžti prie senosios praktikos ir balsuoti rankų pakėlimu, užstrigusi technika atsigavo. Vėliau techniką prižiūrintys specialistai aiškino, kad galbūt kažkur buvo įstrigusi sąvaržėlė, kuri sukėlė trumpą jungimąsi.

REKLAMA

Iš darbotvarkės, Tarybos komitetų siūlymu, buvo išbraukti du klausimai. Kai kurie politikai po tokių siūlymų ėmė priekaištauti valdininkams, kad jau ne pirmą kartą yra parengiami netinkami sprendimo projektai, todėl nelieka nieko kito, kaip jų posėdyje nebesvarstyti. Kiti politikai ragino savo kolegas pradėti dirbti vieningai. „Esam trisdešimt vienas narys, bet skysta košė“, - kritikavo viena politikė.

Aistras kėlė smulkmenos

Aistros įsiplieskė pradėjus svarstyti nekaltu pavadinimu pavadintą klausimą – dėl pastato Vilniaus gatvėje 172, Šiauliuose, viešojo nuomos konkurso skelbimo. Tik posėdžio eigoje išaiškėjo, kad yra kalbama apie buvusį kino teatro „Laikas“ pastatą, esantį bulvare. Ketverius metus nebenaudojamas pastatas yra nešildomas, stogas prakiuręs.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybei pastato nepavyksta privatizuoti, nuomininkų taip pat neatsiranda, todėl buvo bandoma lengvatinėmis sąlygomis pastatą išnuomoti verslininkams, kurie čia įkurtų kavinę vaikams. Ginčas kilo dėl to, kad nei Savivaldybės administracijos direktorius, nei meras negalėjo vienareikšmiškai atsakyti, ar būsimoje kavinėje bus draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais. Sprendimo projekte to nėra numatyta, tad verslininkai būtų galėję už minimalią nuomą (2 litai už kvadratinį metrą) įsirengti kavinę. Pagal sutartį, pastato nebūtų galima parduoti dešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos buvo bevaisės

Vieni politikai siūlė leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais, nes kitu atveju neatsiras nuomininko ir pastatas toliau stovės nenaudojamas. Kiti politikai buvo pasipiktinę, nes apie jokią prekybą alkoholiu komitetų posėdžiuose nebuvo kalbama. „Tai gal mokyklose reikia pradėti pardavinėti alkoholį, kad jau kitokia prekyba nėra pelninga“, - retoriškai klausė pasipiktinę politikai.

Po ilgai užsitęsusių diskusijų Socialdemokratų frakcija paprašė paskelbti pertrauką, kad galėtų dėl šio klausimo pasitarti. Kiti politikai įžvelgė povandenines sroves ir neaiškumus. Po pertraukos pasigirdo siūlymų svarstymą atidėti ir po mėnesio parengti tinkamai. Dauguma balsavo už tokį siūlymą, tad daug jėgų ir aistrų sukėlęs klausimas buvo atidėtas.

REKLAMA

Išvadino „pilnatiniais“

Mediko išsilavinimą turinti politikė replikavo, kad ateityje derėtų Tarybos posėdžius rengti mėnesio pradžioje, bet ne pabaigoje, kai ši dažnai sutampa su mėnulio pilnatimi. „Posėdžiai jau ne pirmą kartą sutampa su pilnatimi ir tai labai jaučiasi, visi Tarybos nariai suaktyvėja“, - kalbėjo politikė.

Po tokių pasisakymų prasidėjo svaidymasis strėlėmis. Vienas politikas replikavo, kad pilnatis labiau veikia jautresnės psichikos žmones, taip lyg bandydamas įgelti su jo nuomone nesutinkantiems kolegoms. Šie neliko skolingi ir per mikrofoną bandė atsikirsti. „Mes patys nuspręsime, kaip balsuoti, čia tiems jautruoliams taikau“, - gana piktai rėžė patyręs politikas.

REKLAMA

Posėdžio pabaigoje svarstant papildomus klausimus keletas politikų turėjo nemažai klausimų, vėl kilo diskusijos. Vis dėlto paskelbus balsavimą, visi Tarybos nariai balsavo vieningai. Tai vėl sukėlė politikų aistras. „Mes tik tuščiai pliurpiam, vis tiek visi balsavo vieningai, kam tada tiek reikštis“, - savo kolegų klausė politikas. Aistros nenurimo ir paskelbus posėdžio pabaigą.

Šiaulių miesto politikų posėdis jau ne pirmą kartą sutampa su mėnulio pilnatimi. Ir šį kartą net mažiausios smulkmenos sukėlė didžiausias aistras.

Mindaugas LAURINAITIS  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų