REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos ambasadorius Vilniuje Vladimiras Čchikvadzė pareiškė, kad klausimą dėl reikalavimų atlyginti sovietinės okupacijos padarytą žalą Maskva laiko užbaigtu visiems laikams.

REKLAMA
REKLAMA

„Klausimo apie kompensacijų reikalavimus svarstymas šiuolaikinei Rusija yra nutrauktas kartą ir visiems laikams, – teigia V.Čchikvadzė. Jo pozicija paskelbta Rusijos ambasados interneto svetainėje.

REKLAMA

Diplomatas taip atsakė į rusų kalba Lietuvoje leidžiamo savaitraščio „Obzor“ klausimą, ką mano apie Lietuvos reikalavimus atlyginti okupacijos žalą.

„Esu įsitikinęs, kad finansinių pretenzijų kėlimas ir „okupacinės retorikos“ naudojimas nėra geriausias būdas siekti Lietuvos Respublikos Vyriausybės deklaruojamų tikslų dėl abipusiai naudingų santykių su Rusija“, – sako V.Čchikvadzė.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusios centro-kairės Vyriausybės programoje teigiama, kad Lietuvos ir Rusijos santykius būtina „perkrauti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas „perkrovimas“. Lietuvos bendradarbiavimą su Rusija grįsime abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis, kreipdami dėmesį ne į praeitį, o į ateitį, neapsibrėždami išankstinėmis, sunkiai įgyvendinamomis sąlygomis, trukdančioms geriems ir abiem pusėms naudingiems kaimyniniams santykiams“, – rašoma dokumente.

Programoje numatyta, kad „Sovietų Sąjungos padarytos okupacinės žalos klausimas turės būti įgyvendinamas derybomis su Rusija ieškant priimtinų sprendimų“.

Sovietinės okupacijos metu, valdant diktatoriui Josifui Stalinui, iki 1952 metų į lagerius ir tremtį buvo išvežta 275 tūkst., gyvybės taip pat neteko daugiau nei 20 tūkst. prieš sovietų okupaciją kovojusių Lietuvos partizanų ir jų rėmėjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų