REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakruojietė daugiabučio gyventoja prašė redakcijos išsiaiškinti, kas turi tvarkyti kiemus prie namų bei įvažiavimus į juos, remontuoti dangą. Kiemuose pilna duobių, laužomi automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnija rūpinasi tik įvažiavimais

Redakcijos pašnekovės nurodytoji vieta – Saulėtekio gatvėje, nuo 36-ojo iki 46-ojo namų. Į antrąjį daugiabutį reikia važiuoti per pirmojo kiemą arba manevruoti kitų namų kiemais nuo P. Mašioto gatvės.

REKLAMA

Manevruoti automobilininkams nėra paprasta: išdaužytos asfalte didesnės ar mažesnės duobės kaip spąstai. Jų vengdami vairuotojai suka ir per vejas. Šlapioje dirvoje ilgam lieka gilios ratų žymės.

Pakruojo seniūnas Saulius Margis šią vietą žino ir vadina vienu iš prasčiausių miesto kiemų. Bet jo tvarkyti seniūnija neprivalo.

„Seniūnija prižiūri ir tvarko tik įvažiavimus į daugiabučių kiemus iš pagrindinių gatvių – maždaug porą metrų nuo gatvės“, – teigia seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot S. Margio, seniūnija bendraturčiams gali padėti geranoriškai: savo lėšomis atvežti kokią mašiną skaldos duobėms užpilti. O skaldą išlyginti gyventojams teks patiems.

Seniūnija atsiųstų darbininkų nebent į namą, kuriame gyvena daug vyresnio amžiaus žmonių.

Kiemų priežiūra – naudotojų reikalas

Rajono vyriausiasis architektas Artūras Šukys informavo, jog dar 2000-aisiais buvo paruoštas specialusis sklypų formavimo prie daugiabučių namų planas. Šio plano ištraukos nukopijuotos ir išdalytos butų savininkų bendrijoms, kad gyventojai žinotų sklypų, kuriuos reikia prižiūrėti, ribas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš trylika metų sklypai buvo suformuoti ne prie visų daugiabučių. Šiuo metu jie projektuojami prie likusiųjų.

„Sklypai prie daugiabučių – bendro naudojimo teritorijos, ir naudotojai jas turi prižiūrėti, nors žemė yra valstybinė. Jeigu bendraturčiai nėra sukūrę bendrijos ar sudarę jungtinės veiklos sutarties, kiemais rūpinasi namo administratorius, kuris iš gyventojų renka mokesčius remontui“, – sakė A. Šukys.

Vyriausiajam architektui žinoma, jog bėdų dėl duobių kiemuose neturi bendrijos, kurių nariai rūpinasi savo gyvenama aplinka.

„Patys prižiūrim savo teritoriją, neprašom, kad kas nors ateitų mūsų kiemo tvarkyti“, – sakė A. Šukys apie bendriją daugiabučio, kuriame pats gyvena.

Janina ŠAPARNIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų