REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras: aviakompanijos neturi pamiršti, kad ne zulusų karalystėje dirba

E.Masiulis nepamiršo, kokiai ministerijai vadovavo

Nors parlamentaras Eligijus Masiulis jau kelis mėnesius nebevarsto Susisiekimo ministerijos durų, jam teberūpi, kas vyksta Lietuvos padangėje. Pavyzdžiui, kodėl viena oro vežėja nusprendė gerokai sumažinti skrydžių ir ką dėl to daro ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

,,Prieš keletą dienų pasirodė žinia, kad viena pigių skrydžių bendrovė planuoja stipriai sumažinti skrydžių iš Kauno tarptautinio oro uosto. Vadinasi, artimiausi metai bus labai sudėtingi tiek Kauno regionui, tiek oro uostui. Ar susisiekimo ministerija viską padarė, kad pavyktų susitarti su minėta kompanija ir kokių veiksmų artimiausiu metu planuojama imtis, kad neatsirastų vakuumas ir būtų užtikrinta platesnė skrydžių geografija bei sklandus oro uosto darbas?“ – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą klausė Seimo narys Eligijus Masiulis jį šios ministerijos vadovo poste pakeitusio Rimanto Sinkevičiaus.

REKLAMA

Naujasis ministras R. Sinkevičius, atsakydamas į pirmtako klausimą, teigė, kad „Ryanair“ sprendimas nebuvo staigmena Susisiekimo ministerijai.

„Su kompanija, kurią jūs minite, buvo dirbama nuolat, buvo žinomi ir prognozuojami jos veiksmai“, – priminė R. Sinkevičius. Jis sakė manantis, kad toks kompanijos sprendimas greičiausiai yra spaudimo priemonė siekiant išsikovoti geresnes rinkos sąlygas. ,,Aš, kaip ir jūs, – pridūrė dabartinis susisiekimo ministras, kreipdamasis į savo pirmtaką, – gyvename laisvos rinkos sąlygomis ir negalime daryti kokių nors papildomų nuolaidų vienai išskirtinei kompanijai, kad ir kokio dydžio ji būtų. Kompanija turėtų suprasti, kad ji veikia ne zulusų karalystėje, o Europos Sąjungos valstybėje“, – sakė R. Sinkevičius. Jis pridūrė, kad ir šiandien kompanijai neuždarytos durys toliau derėtis dėl skrydžių intensyvumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų