REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį, balandžio 27 – 28 dienomis, Kaune pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyks automobilių ir motociklų sporto paroda. Kauniečiai ir miesto svečiai parodos metu galės gyvai stebėti lenktyninės technikos gamybą, pabendrauti su lenktynininkais ir išbandyti realius pojūčius suteikiantį lenktynių simuliatorių. Parodoje, kuri vyks Lengvosios atletikos manieže, automobilius ir motociklus pristatys 35 sporto klubai ir komandos iš visos Lietuvos bei svečiai iš Latvijos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Smalsiausi parodos lankytojai savo akimis galės stebėti kaip gimsta lenktyninis motociklas - Šarūnas Pladas savo rankomis perdarys „Yamaha R6“. Abi parodos dienas vyks ir lenktyninio automobilio gamybos procesas – Dovilas Čiutelė su komanda sportui pritaikys „Lada 2105 VFTS”,- pasakoja parodos organizatorius Mantas Vybornas.

REKLAMA

Didelio greičio entuziastų dėmesio turėtų sulaukti ir vienintelis Lietuvoje profesionalus lenktynių simuliatorius. Vos prieš savaitę į Lietuvą atgabentą simuliatorių jau išbandęs Lietuvos automobilių ralio čempionas Dominykas Butvilas apie jį sako: „Jausmas važiuojant simuliatoriumi šiek tiek kitoks nei realia trasa, bet labai geras. Patiko ir ypatingai sužavėjo tai, kad jaučiasi automobilio pagreitis.“ Kompiuteriais valdomas, tris monitorius, rankinį stabdį, sankabą, pavarų perjungėją turintis simuliatorius 100 km/val. greitį pasiekia per nepilnas 2 sekundes. Pirmieji simuliatoriaus lenktynių trasoje susikaus žinomi Lietuvos lenktynininkai Joana Survilaitė, Šarūnas Pladas, Rimvydas Agurkis, vėliau jį išbandyti galės visi parodos lankytojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp renginio dalyvių bus ir Europos kartingo čempionas Simas Juodviršis, kurio lenktynių techniką bus galima apžiūrėti Smalininkų kartodromo stende. Dakaro ralio gerbėjai parodoje turės galimybę susipažinti su Gintautu Igariu, automobilių mėgėjai akis galės paganyti į ralio, drifto, žiedinių lenktynių bolidus.

Parodos bilietus įsigiję žiūrovai galės juos panaudoti ir dar viename automobilių bei motociklų sporto renginyje – gegužės 4-5 d. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyksiančiose ilgų distancijų automobilių žiedinėse bei plento žiedo motociklų lenktynėse. Paroda veiks nuo 10 iki 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parodos programa:

Balandžio 27 d. 11 – 13 val. – Lenktynių simuliatoriaus pristatymas su J.Survilaite, S.Juodviršiu, Š.Pladu, R.Agurkiu (Martyno Griškos stende)

Balandžio 27 - 28 d. 10 – 20 val. Lenktyninio motociklo gamyba („Dolce Moto“ stende)

Balandžio 27 – 28 d. 10 – 20 val. Lenktyninio automobilio gamyba („Lada VFTS klubo“ stende, Remonto zona)

Balandžio 27 – 28 d. 10 – 20 val. Automobilio dizaino keitimas - apklijavimas („Print City“ stende, Remonto zona)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų