REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariame interneto forume paskelbta NASA marsaeigio „Spirit“ padaryta Marso paviršiaus nuotrauka sukėlė linksmą jo auditorijos šurmulį. Nuotrauką netrukus perspausdino visa eilė bulvarinių Vakarų leidinių.

REKLAMA
REKLAMA

Priežastis paprasta: oficialioje NASA nuotraukoje matomas Marso paviršiuje esantis falo piešinys. Žinoma, tai tik „Reddit“ forumo lankytojų vizualinė interpretacija: iš tikrųjų šioje dar prieš 9 metus į Žemę marsaeigio „Spirit“ persiųstoje nuotraukoje matyti šio aparato paliktos vėžės Marso grunte. Vienas interneto forumo lankytojas šią nuotrauką atsitiktinai aptiko NASA archyvuose internete.

REKLAMA

Interneto forumo lankytojus pralinksminęs atvaizdas atsirado po to, kai tiesiai judėjęs marsaeigis su 6 ratais apsisuko vietoje ir pakeitė judėjimo kryptį. Kai kurių komentuotojų prielaidos, neva nuobodžiaujantys „Spirit“ programos darbuotojai, atsakingi už marsaeigio valdymą, tyčia Marso paviršiuje „nupiešė“ falo atvaizdą, NASA atstovai nekomentuoja.

Tačiau apžvalgininkai primena, jog panašių marsaeigių ratų paliktų pėdsakų, kuriuos galima nepadoriai interpretuoti, Marse yra „nupiešę“ ir kiti NASA aparatai: „Opportunity“ ir „Curiosity“. Taigi, turbūt iš tikrųjų net ir svetimame pasaulyje kiekvienas mato tai, ką nori pamatyti...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų