REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 24 d. posėdyje, apsvarsčiusi klausimą dėl 2007–2013 m. ES struktūrinės paramos Aplinkos projektams įgyvendinti atliekų tvarkymo srityje administravimo skaidrumo, Seimo Antikorupcijos komisija, siekdama pasiaiškinti, ar dabar galiojantis ES struktūrinės paramos lėšų administravimo teisinis reglamentavimas nesudaro prielaidų pasireikšti korupcinėms veikoms, nusprendė kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl šio reglamentavimo įvertinimo antikorupcine prasme bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą dėl nuomonės, ar šiuo metu galiojantis reglamentavimas galėtų turėti neigiamos įtakos šalies finansams.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, komisija nusprendė kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą ir prašyti įvertinti Lietuvoje veikiančių teritorinių atliekų tvarkymo centrų vykdytus viešuosius pirkimus, mat posėdyje atkreiptas dėmesys į susidariusią situaciją Šiaulių regiono atliekų tvarkymo bei kituose šalies centruose, kai siekiant įgyvendinti projektus buvo prarandamos avansiniam mokėjimui skirtos ES struktūrinės paramos lėšos.

REKLAMA

Gavusi šių institucijų išvadas ir paaiškinimus, Antikorupcijos komisija spręs dėl reikalingumo kreiptis į Seimo Aplinkos apsaugos komitetą dėl ES struktūrinės paramos lėšų administravimo reglamentavimo tobulinimo.

Posėdyje dalyvavo Aplinkos viceministras ir Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros atstovai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų