REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

UEFA Čempionų lygos pusfinalyje Dortmundo „Borussia“ ekipa rezultatu 4-1 sutrypė Madrido „Real“ klubą, o vokiečių komandos treneris Jurgenas Kloppas negailėjo savo auklėtiniams liaupsių. Strategas buvusius „Bundesliga“ čempionus prilygino anglų herojui Robinui Hudui.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas su žurnalistais 45 metų specialistas sunkiai rinko žodžius. „Borussia“ komandos vairininkas liko sužavėtas savo auklėtinių ryžtu ir atsidavimu.

REKLAMA

„Borussia“ – nereali komanda. Net negaliu jos apibūdinti angliškai. Esame kaip Robinas Hudas, - džiaugsmo neslėpė vokietis. – Viskas buvo tiesiog neįtikėtina. Mano vyrukai nesustojo. Kaip ir planavome, į atakas jungėsi du gynėjai, todėl išvydome nuostabų futbolą. Buvo malonu visa tai žiūrėti“.

„Mano komanda sužaidė neįtikėtinas rungtynes. Žaisti buvo nelengva, nes „Real“ yra labai stiprus klubas, labai greitas ir pavojingas kontratakose. Manau, kad pirmas 25 minutes sužaidėme gerai. Po to įvyko lūžis ir praradome iniciatyvą. Tada sekė išlyginamasis įvartis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Per pertrauką savo vyrukams pasakiau, kad jie nekaltintų teisėjų ir žaistų iš visų jėgų. Džiugu, kad mums pavyko susigrąžinti prarastą kontrolę ir tęsti įspūdingą pasirodymą. Viskas buvo tiesiog tobula“, - savo komanda didžiavosi J.Kloppas.

Net keturis įvarčius į „Real“ klubo vartus įmušęs rungtynių herojus Robertas Lewandowskis kuklinosi ir teigė, kad Dortmundo ekipa, toli gražu, dar nėra užsitikrinusi vietos Čempionų lygos finale. Tačiau lenkas neslėpė, jog dabar apie turnyro finalą jo komanda galvoja vis dažniau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien žengėme tik vieną žingsnį, bet, žinoma, mes esame labai laimingi. Esu labai patenkintas savo įmuštais keturiais įvarčiais“, - pasitenkinimo puikiu asmeniniu pasirodymu neslėpė Lenkijos rinktinės puolėjas.

„Dabar mūsų tikslas – Čempionų lygos finalas. Šiuo metu mums tai yra svarbiausia“, - teigė R.Lewandowskis.

Triuškinantį pralaimėjimą patyrusio „Real“ klubo strategas Jose Mourinho liko nustebintas atsainiu savo auklėtinių darbu gynyboje. Portugalas teigė, jog prieš šias rungtynes „Borussia“ puolėjas R.Lewandowskis buvo išnagrinėtas iki smulkiausios kruopelytės, todėl iškilti problemų neturėjo.

REKLAMA

Vis dėlto puolėjas iš Lenkijos įmušė net keturis įvarčius ir visiškai išardė varžovų komandos gynybą. Būtent tuo Madrido ekipos treneris buvo nusivylęs labiausiai.

„Žinojome viską apie R.Lewandowskį, absoliučiai viską. Išnagrinėjome visas jo stipriąsias puses ir štai iš žaidimo į mūsų vartus krito trys įvarčiai. Apie vienuolikos metrų baudinį nenoriu net kalbėti. Svarbiausia, kad jį žinojome kaip „nuluptą“, bet sustabdyti taip ir nesugebėjome“, - nusivylimo neslėpė portugalas.

„Žinoma, tai labai liūdina. Kai aš pralaimiu ir to nenusipelnau, man asmeniškai, tai katastrofa, o kuomet pralaimiu ir to nusipelnau, šios minties niekada nepripažįstu. Esu įsitikinęs, kad keletas mūsų žaidėjų blogai išsimiegojo“.

REKLAMA

„Jie klydo tokiose situacijose, kuriose to daryti tiesiog negalima. Šios rungtynės mums buvo labai svarbios ir labai apmaudu, kad joms nebuvome pakankamai susikaupę“, - sakė J.Mourinho.

Savo komandos draugų klaidas gynyboje matęs „karališkojo“ klubo narys Sergio Ramosas neslėpė, kad šioms rungtynėms Ispanijos ekipa buvo netinkamai nusiteikusi. Nors futbolininkas nepraranda vilties patekti į Čempionų lygos finalą, gynėjas baiminasi panašaus scenarijaus ir atsakomojoje dvikovoje.

„Rungtynėms buvome blogai nusiteikę. Jie buvo geresni, tai viskas. Nors mūsų laukia dar 90 minučių namuose, žaidžiant prieš vokiečių komandą atsitiesti nebus lengva“, - teigė „Real“ klubo gynėjas.

„Prieš rungtynes žmonės manė, kad su burtais mums pasisekė, bet tai tikrai stipri komanda. Šiandien laimėjo komandinė dvasia ir sunkus darbas, - tęsė ispanas. – Dabar patekti į finalą bus labai sudėtinga. Privalėsime žaisti iš visų jėgų ir kautis iki paskutinio kraujo lašo“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų