REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 24 d. Seime įvyko Lietuvos ir Vokietijos energetikos konferencija „Tvaraus energijos tiekimo pramoninėje valstybėje užtikrinimas — Vokietijos energetikos sistemos pertvarkymas: už ir prieš. Pasekmės Lietuvai?“, kurią organizavo Seimo Energetikos komisija, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje ir Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Energetikos komisijos pirmininkas darbietis Kęstutis Daukšys neabejoja, kad ši konferencija šiandien yra ypač naudinga.

REKLAMA

„Konferencijoje išdėstytos nuomonės ir požiūris į atominę energetiką, konkrečiai — atominę elektrinę — yra šiandienos realijų atspindys. Lietuva susiskaldžiusi, pasimetusi, nes jos laukia rimtas apsisprendimas, ar reikia Lietuvai atominės elektrinės. Šiuo klausimu pasisako kas netingi, todėl šiandien buvo itin įdomu išgirsti kompetentingų tuo klausimu specialistų nuomonę, sužinoti Vokietijos patirtį. Tikiu, kad tai daug kam padės apsispręsti, nes panašių rimtų diskusijų atominės elektrinės klausimu labai trūko“, — teigia K. Daukšys.

Pranešimus skaitė prof. dr. Pėteris Henikė (Peter Hennicke): „Vokietijos energetikos sistemos pertvarkymas: užtikrinti klimato apsaugą galima ir atsisakius atominės energijos“, dr. Gintaras Gavėnas: „Energijos gamyba — ekonominis ar politinis klausimas?“, Martynas Nagevičius: „Taip, mes galime pasiekti Lietuvos energetinę nepriklausomybę be atominės elektrinės“, bei prof. dr. Fricas Farenholtas (Fritz Vahrenholt): „Energetikos politika nėra vien klimato apsauga“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų