REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vokietija sensacingai okupuoja Europos futbolą. Trečiadienio vakarą sužaistose antrose UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse, kuriose susitiko Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Real“, įspūdingą pergalę rezultatu 4-1 šventė trenerio Jurgeno Kloppo auklėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

 Savo žiūrovų akivaizdoje tiesiog nesustabdomai žaidė puolėjas Robertas Lewandowskis. Lenkas į Ispanijos sostinės komandos vartus įmušė net keturis įvarčius. Vienintelį kartą svečių gretose pasižymėjo Cristiano Ronaldo.

REKLAMA

Rungtynių aprašymas

Pirmasis kėlinys. Jau septintą minutę pirmąją progą turi šeimininkai. Marco Reusas pergudrauja visą varžovų gynybą ir įsiveržęs į baudos aikštelę smūgiuoja į vartus. Svečius nuo praleisto įvarčio gelbėja vartininkas Diego Lopezas, kuris sugeba numušti kamuolį toliau nuo savų vartų.

Galiausiai po minutės vis dėlto krenta įvartis į Madrido klubo vartus. Robertas Lewandowskis pasinaudoja atsiradusia galimybe ir nuginkluoja „Real“ vartų sargą, 1-0.

REKLAMA
REKLAMA

Įvartį praleidusi Ispanijos ekipa stengiasi perimti iniciatyvą, bet vokiečiai ir toliau svečiams nepasiduoda bei kuria pavojingas kontratakas.

Pavojingą baudos smūgį atlieka Cristiano Ronaldo. Portugalo smūgiuotas kamuolys skrieja tiesiai į artimąjį vartų kampą, bet pavojų neutralizuoja vartininkas Romanas Weidenfelleris.

Trenerio Jose Mourinho auklėtiniai savo atakas grindžia tolimais perdavimais, bet kol kas šeimininkai su tokia ispanų žaidimo strategija susitvarko be didesnių problemų.

Šeimininkai nespėja laiku sugrįžti į gynybą ir svečiai netikėtai užklumpa Dortmundo komandą nepasiruošusią. Matsas Hummelsas praranda kamuolį, o Gonzalo Higuainas atlieka rezultatyvų perdavimą Cristiano Ronaldo, kuris muša įvartį ir lygina rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie pirmojo kėlinio arbitras pridėjo vieną minutę, bet per ją rezultatas nepakito ir komandų futbolininkai patraukė persirengimo kambarių link.

Antrasis kėlinys. „Borussia“ žaidžia tiesiog neįtikėtinai. Jau 50 minutę šeimininkai dar kartą išsiveržia į priekį. R.Lewandowskis susistabdo stiprų komandos draugo perdavimą ir siunčia kamuolį į varžovų vartų tinklą, rezultatas tampa 2-1.

Dortmundo ekipa „ant bangos“. Antrasis įvartis suteikė vokiečiams papildomo pasitikėjimo savo jėgomis, todėl Madrido klubui kurį laiką tenka atsimušinėti ir laukti progos kontratakai.

REKLAMA

55 minutę ir rezultatas 3-1. R.Lewandowskis muša „hattrick'ą“ ir nepalieka jokių vilčių smūgį atremti svečių vartininkui D.Lopezui. Šeimininkai ir toliau rungtyniauja tiesiog neįtikėtinai. Nejaugi Čempionų lygoje laukia vokiškas finalas?

Tiksint 61 minutei Dortmundo ekipa vos neįmuša dar vieno įvarčio. Ilkay'us Gundoganas atlieka labai pavojingą smūgį į „Real“ vartus, bet svečius gelbsti vartų sargas.

66 minutę teisėjas skiria vienuolikos metrų baudinį į Madrido komandos vartus ir svečių situacija komplikuojasi. R.Lewandowskis muša ketvirtąjį savo įvartį ir rezultatas jau 4-1. Ispanai triuškinami.

REKLAMA

„Real“ klubas atlieka keitimus ir stiprina puolimą, bet kol kas tai naudos neatneša. Antrajame kėlinyje „Borussia“ neklysta ir patikimai ginasi.

78 minutę R.Lewandowskis atlieka dar vieną labai pavojingą smūgį į varžovų vartus. Ne daug trūksta, kad lenkas būtų pelnęs ir penktąjį įvartį. Tiesiog neįtikėtina!

Puikią progą pelnyti asmeninį dublį turi C.Ronaldo, bet portugalui nepavyksta pergudrauti šeimininkų vartininko ir proga lieka neišnaudota.

Per likusias antrojo kėlinio minutes ekipos įvarčių nemuša, o įspūdingą pergalę švenčia „Borussia“, kuri jau per žingsnį nuo Čempionų lygos finalo.

„Borussia Dortmund“ 4 – 1 „Real Madrid“

8‘ [1 – 0] Robert Lewandowski

43‘ [1 – 1] Cristiano Ronaldo

50‘ [2 – 1] Robert Lewandowski

55‘ [3 – 1] Robert Lewandowski

66‘ [4 – 1] Robert Lewandowski (11 m)  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų