REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sena patarlė sako: „Ką pasėsi, tą ir pjausi“. Ar norite, kad jūsų organizmas būtų sveikas ištisus metus? Kad jūsų imunitetas visada būtų toks, kad „nepriliptų“ jokia infekcija?

REKLAMA
REKLAMA

Žemiau pateikiame dešimt produktų, kurie jums suteiks puikią sveikatą ir kuriuos siūlo „naturalblaze.com“.

REKLAMA

1. Spalvotos daržovės. Tikriausiai jūs girdėjote, kad jų reikia valgyti kuo daugiau. O ar žinote, kodėl? Žalios, geltonos ir oranžinės spalvos daržovės turi nepaprastai daug karotinoidų, tokių kaip beta karotinas. Jie yra antioksidantai, kurie palaiko gerą jūsų imuninės sistemos tonusą. Tai morkos, ankštiniai pipirai, moliūgai. Nemanykite, kad jums teks valgyti vien tik salotas. Naudokite šias daržoves sriuboms, lazanijai, dėkite į netikrą zuikį, maišykite su pupelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

2. Riešutai. Juose yra daug vitaminų ir antioksidantų. O svarbiausia, jie turi daug cinko. Valgydami riešutų išvengsite chroniškų susirgimų. Jie neužims daug vietos jūsų kelioniniame krepšyje, jeigu panorėsite greitai užkąsti.

3. Uogos. Jos turi nepaprastai daug vitamino C. Kaip žinoma, jis neleidžia irti ląstelėms ir yra labai naudingas imuninei sistemai. Tamsiose uogose yra daug bioflavonoidų, kurie panašiai kaip ir antioksidantai prisideda prie laisvųjų radikalų naikinimo. Geriausia gerti uogų sultis, nes laikoma, kad būtent jos duoda didžiausią naudą. O ir jų skonis jums turėtų patikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Šokoladas. Stop! Juk jis kenksmingas sveikatai! Gal ne. Juk kakava stimuliuoja imununę sistemą. O šokolade tai jos tikrai yra. Jeigu jūs pašalinsite iš savo raciono riebalus ir cukrų, o naudosite kakavą, gerojo cholesterino lygis organizme iš karto pakils, dėl to sumažės rizika susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Todėl karštos kakavos puodelis taps geru stimulu. Tik neįnikite į cukrų!

5. Žuvis. Tai omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Šių rūgščių bemaž kiekvienas iš mūsų turi, tik labai mažai. Rinkitės riebesnes žuvis, pavyzdžiui, tuną, skumbrę, lašišą. Kadangi organizmas negali pasigaminti cinko, mes turime naudoti produktus, kurių sudėtyje yra šio elemento. Jo kaip tik yra žuvyse. Cinkas skatina ląstelių, tarp jų imuninių, augimą.

REKLAMA

6. Česnakas. Česnakas užkertą kelią infekcijoms ir bakterijoms. Turėdamas antivirusinių ir antibakterinių savybių jis prisideda prie leukocitų apsauginių funkcijų stiprinimo. Be to, jis turi antioksidantų, ir tai yra vienas iš prieinamiausių produktų, kurį reikia įtraukti į savo racioną. Dėkite jo į sriubas, pagardus, padažus ir t.t.

7. Jogurtai. Tai puikus laktobakterijų šaltinis. Šios bakterijos būtinos kiekvienam iš mūsų. Jogurtai labai naudingi. 8. Arbata. Ji turi aminorūgščių, kurios nepaprastai svarbios imuniteto stiprinimui. L-teanino yra visų rūšių arbatose, netgi neturinčiose kofeino.

REKLAMA

9. Grybai. Kad organizmas kovotų su infekcija, jums yra būtina maistui vartoti produktų, kurie skatina leukocitų apsauginių funkcijų stiprinimą. Su šiuo uždaviniu susidoroja beveik visų rūšių grybai.

10. Saldžiosios bulvės. Jose labai daug vitamino A, kuris yra būtinas odai. Kada yra sveikas pats didžiausias organas, kovoti su infekcija būna žymiai paprasčiau.

Štai ir visi 10 produktų, kurie jums padės sustiprinti imunitetą.

Pasistenkite paįvairinti savo racioną. Jeigu jums nusibodo vaisiai ir daržovės – improvizuokite. Paieškokite be obuolių ir apelsinų dar ko nors. Atsiminkite: kuo turtingesnis jūsų racionas, tuo didesnį malonumą pajusite valgydami.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų