REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarai dažniausiai dominuoja inovacijų ir originalių verslo sprendimų srityse, tačiau augančiose Azijos rinkose atsiranda vis daugiau drąsuolių, kurie imasi įgyvendinti iš pirmo živlgsnio beprotiškas idėjas, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Fekalijų restoranas

Valgyti išmatų formos ledus sėdint ant klozetą primenančios kėdės viešoje vietoje neatrodo pati geriausia mintis, tačiau Taivane sėkmingai įsibėgėjo „Modern Toilet“ restoranų tinklas, kuriame žmonės kaip tik taip ir skanauja mėgstamus ledus.

REKLAMA

2004 metais pradėtas verslas pasiteisino, šiuo metu veikia 12 tokių restoranų, vienas jų – Honkonge. Šiose maitinimo įstaigose servetėlės primena tualetinį popierių, gėrimai yra pateikiami pisuaro formos induose, o patiekalai serviruojami sumažintose voniose.

Šviežias oras

Kinijos didmiesčiai garsėja oro tarša, todėl multimilijonierius iš Kinijos Čenas Guangbo nutarė pardavinėti šviežią orą skardinėse.

Iš atliekų perdirbimo turtus susikrovęs milijonierius teigia vasarį pardavęs 8 mln. tokių skardinių po 5 juanius už kiekvieną. Tuo metu Pekino gyventojus kaip tik itin kamavo virš miesto tvyrantis smogas, tad pirkinys tapo gero tono pokštu. Pirkėjai gali rinktis orą iš kelių Kinijos regionų. Idėja buvo pristatyta dar pernai, tačiau didžiulio populiarumo sulaukė tik šių metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Kvadratiniai arbūzai

Pietų Japonijos žemdirbiai augina arbūzus stikliniuose kubuose, kurių dėka šie vaisiai įgijo nenatūralią, tačiau viliojančią formą. Žemdirbių teigimu tokios formos vaisius yra žymiai patogiau sandėliuoti šaldytuvuose.

Pasaulis apie kubinius arbūzus išgirdo tik 2001 metais, tačiau vietos žemdirbiai šį metodą naudoja jau tris dešimtmečius.

Tiesa, tokių arbūzų kainą yra žymiai didesnė nei tradicinių. Apvalūs arbūzai Japonijoje kainuoja maždaug 30 JAV dolerių, tuo tarpų kubinių gentainių kainos svyruoja nuo 150 iki 250 JAV dolerių už vienetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kava išmatose

Vienos brangiausių kavos pupelių rūšis pasaulyje „Kopi Luwak“ yra paruošiama, kai pupeles savo virškinimo sistemoje apdoroja nedidelis gyvūnėlis Luvakas.

Pietų ir Pietryčių Azijos džiunglėse gyvenantis žinduolis savo skrandžio sultyse fermentuoja kavamedžio sėklas, augintiniui išsituštinus belieka nuplauti ir paskrudinti surinktas pupeles.

Šis kavos pupelių apdirbimo metodas buvo sugalvotas Indonezijoje XIX amžiuje, tačiau ilgainiui išplito ir į kitas regiono šalis.

Tokios kavos puodelis kainuoja nuo 20 iki 65 JAV dolerių. Tiesa, pastaruoju metu gausėja falsifikuotojų, kurie siūlo įsigyti šios kavos už žymiai kuklesnę kainą.

REKLAMA

Radiacijos matuoklis

„Pocket Geiger“ - tai į kišenę telpantis gaigerio saitiklis, kurio dėka kiekvienas gali išmatuoti aplink save esantį radiacijos lygį.

Šis japonų išradimas, sukurtas 2011 metais, veikia drauge su išmaniaisiais telefonais. Vartotojui prijungus savo įrenginį prie mobilaus telefono surinkti duomenys yra perduodami į centrinę duomenų bazę, todėl visi „Pocket Geiger“ savininkai gali matyti radiacijos lygi ne tik aplink save, bet ir kitų prietaiso vartotojų buvimo vietose.

Priklausomai nuo komplektacijos „Pocket Geiger“ kaina svyruoja tarp 20 ir 70 JAV dolerių.

Bendrovės įkūrėjo teigimu iki praėjusių metų pabaigos įmonei pavyko parduoti 20 tūkst. šio prietaiso vienetų.

REKLAMA

Apatinės kelnaitės

Australų sukurtos vyriškos kelnaitės 4SKINS kainuoja nuo 25 iki 35 JAV dolerių ir gali sulaikyti kūno kvapus. Nanotechnologijų dėka 2010 metais sukurtos kelnaitės nepraleidžia pro audinį kvapą skeidžiančių molekulių.

Japonijos bendrovė „Seiren“ perėmė australų patirtį ir pradėjo siūlyti remiantis panašia technologija sukurtas kelnaites, marškinėlius, kojines bei kitus rūbus. Sprendimas pasiteisino, šiais rūbais itin susidomėjo Japonijos verslininkai.

Pomirtiniai karoliukai

Pietų Korėjos bendrovė sukūrė technologiją, kurios dėka artimųjų pelenus galite paversti žėrinčiais karoliukais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovę paskatino 2000 metais vyriausybės pradėta kampanija, kurios metu siekiant saugoti vertingą žemės plotą, buvo raginama kremuoti savo mirusius artimuosius.

Bendrovė „Bonhyang“ itin aukštų temperatūrų dėka kaitina palaikų pelenus tol kol šie kristalizuojasi ir virsta žvilgančiais akmenukais. Ši paslauga kainuoja maždaug 900 JAV dolerių. Kol kas įmonės paslaugomis pasinaudojo kiek daugiau nei 1 tūkst. klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų