REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degė iš Vokietijos į Klaipėdą plaukiantis „DFDS Seaways“ keltas

Vakarinis reisas atšauktas. Žmonės nenukentėjo

Antradienio paryčiais užsidegė iš Vokietijos į Klaipėdą plaukiantis bendrovės „DFDS Seaways“ keltas „Victoria Seaways“. Žmonės per incidentą nenukentėjo, o jo priežastys tiriamos.

REKLAMA
REKLAMA

„DFDS Seaways“ Rinkodaros skyriaus vadovas Vaidas Klumbys BNS sakė, kad žmonės per incidentą nenukentėjo.

REKLAMA

„Galiu šitą iš karto pasakyti – žmonės tikrai nenukentėjo. Laivas 13.30 valandą grįžta į Klaipėdos uostą“, – BNS teigė V. Klumbys.

Anot jo, kol kas gaisro priežastys neaiškios, o daugiau informacijos bus pateikta artimiausiu metu.

Lietuvos saugios laivybos administracijos budintis laivybos inspektorius BNS taip pat sakė gaisro priežasties dar nežinąs.

„Kol kas jokios informacijos nėra. Po pietų važiuosime žiūrėti, aiškintis. Kol kas neturime informacijos – nei kokios apimties, nei ėl ko kilo gaisras“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„DFDS Seaways“ išplatintame pranešime teigiama, kad gaisras kilo apie 2 valandą ryto Lietuvos laiku, laivui išplaukus iš Kylio uosto Vokietijoje.

Gaisro padaryta žala kroviniams nėra įvertinta, kol jis nepasiekė Klaipėdos uosto. Pasak pranešimo, gaisras galėjo iš dalies pažeisti tik pagrindiniame automobilių denyje esančius krovinius, nes kitų laivo zonų ugnis nepasiekė.

Laive yra 301 keleivis, 37 įgulos nariai, 50 transporto priemonių bei 160 vilkikų ir konteinerių.

200 metrų ilgio keltas „Victoria Seaways“ pastatytas Italijoje 2009 metais, juo gali keliauti 600 žmonių, laivas plaukioja su Lietuvos vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiamna, kad dėl gaisro, kilusio bendrovės „DFDS Seaways“ krovininiame-keleiviniame kelte „Victoria Seaways“, atšauktas vakarinis reisas į Kylį (Vokietija)

2010 metų spalį netoli Vokietijos krantų sudegė bendrovės „DFDS Lisco“ keltas „Lisco Gloria“. Juo plaukė 236 žmonės, per gaisrą jie visi buvo evakuoti.

Skelbta, jog laivą tikrinusi transporto agentūra rado ne mažiau kaip 25 sunkius pažeidimus: užblokuoti išėjimai prie gelbėjimo valčių, per trumpi keleivių gelbėjimosi trapai, pažeista pavojingų prekių saugojimo tvarka, įgulos nariai nežinojo, kokias funkcijas turi atlikti avarijos atveju.

Už sudegusį „Lisco Gloria“ kompanija gavo 244 mln. litų išmoką iš draudimo bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų