REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veido, kūno priežiūrai, šiais laikais, galima rasti kone viską: sviestai, kaukės, šveitikliai ir begalės kitų dalykų. Šįkart kalbėsime būtent apie pastaruosius, šveitiklius.

Veido, kūno priežiūrai, šiais laikais, galima rasti kone viską: sviestai, kaukės, šveitikliai ir begalės kitų dalykų. Šįkart kalbėsime būtent apie pastaruosius, šveitiklius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesiginčysime ir net nesistengsime įrodyti, kad prekės, šiuo atveju – veido ar kūno šveitikliai, kuriuos randame parduotuvėse, yra negeri, netinkami ar panašiai. Tiesą pasakius, ir negalvojame, kad jie yra netinkami. Tačiau pripažinkite, kainos, ypač paskutiniuoju metu, skaudžiai kanda ir nusipirkus naują palaidinę, ne visada besukrapštome šveitikliui.

REKLAMA

O jeigu natūralų, veiksmingą šveitiklį pasigamintumėte namuose ir dėl to nereiktų papildomai išlaidauti? Skamba neblogai?

Kavos tirščiai

Pats paprasčiausias ir elementariausias veido ar kūno šveitiklis.. Kavos tirščiai!

Ne kartą išbandytas būdas: į gerą saujelę kavos tirščių įlašintkite šiek tiek alyvuogių aliejaus arba įmaišykite kokoso aliejaus. Kartais galima įlašinti ir šiek tiek skysto medaus. Išmaišykite ir švelniai įtrinkite į odą.

REKLAMA
REKLAMA

Šveitikliai iš kavos tirščių tinka įvairiai odai, viskas priklauso nuo pasirinktų priedų.

Sausai veido odai: į saujelę kavos tirščių įberkite po 1 šaukštelį druskos ir cukraus, šiek tiek cinamono ir viską sumaišykite su 1 šaukštu augalinio aliejaus. Tyrele švelniai pamasažuokite veido odą, paskui nusiprauskite šiltu vandeniu.

Riebiai veido odai: saujelę kavos tirščių sumaišykite su 1 šaukštu natūralaus jogurto. Tyrele masažuokite veidą, nuplaukite drungnu vandeniu.

Avižiniai dribsniai

Riebiai odai: avižinius dribsnius lygiomis dalimis sumaišykite su kavamalėje sumaltais ryžiais. Kefyro arba natūralaus jogurto pilkite tiek, kad gautumėte kremo tirštumo masę. Šveiskite odą, palikite šveitiklį kokioms 5 minutėms, nuplaukite drungnu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mišriai odai: lygiomis dalimis sumaišykite avižinius dribsnius ir kvietinius miltus, užpilkite viską verdančiu vandeniu iki košės tirštumo, įlašinkite citrinos sulčių. Leiskite košei atvėsti, tepkite masažuodamos ant veido, palaikykite ir nuplaukite drungnu vandeniu.

Sausai odai: 1 šaukštą avižinių dribsnių sumaišykite su 1 šaukšteliu druskos, įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite. Visą tolesnę gražinimosi procedūrą jau žinote.

Medaus saldymedis

Priemones iš medaus patariama gaminti tik tokiu atveju, jei nesate alergiškos šiam produktui.

Riebai odai: 2 šaukšteliai medaus, 2–3 braškės, 1 šaukštas migdolų aliejaus. Viską išmaišiusios mase masažuokite odą ne daugiau kaip 2 minutes, po to nuplaukite vėsiu vandeniu.

REKLAMA

Sausai odai: 1 šaukštelis medaus, 1 šaukštelis cukraus ir 1 šaukštas augalinio aliejaus. Taip pat tinka šveitiklis, pagamintas iš lygiomis dalimis paimto medaus, grietinės, natūralios maltos kavos ir alyvuogių aliejaus. Masažuoti drėgną odą iki minutės.

Normaliai odai: 0,5 šaukšto medaus, 1 šaukštas kavamale sumaltų riešutų, 1 šaukštas augalinio aliejaus. Odą masažuoti ne ilgiau kaip minutę.

Šveitikliai kūnui

Jie ypač pravers moterims, norinčioms atsikratyti celiulito pažeistos odos.

Reikės: 5 šaukštų rupios jūros druskos, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 nedidelio greipfruto, sutarkuoto su visa žievele. Produktus sudėkite parašyta eilės tvarka. Šveiskite drėgną odą, masažuodamos sukamaisiais judesiais, vėliau nusiprauskite su kūno žele.

Kūnui tiks ir jau garbingai apdainuoti kavos tirščiai, į kuriuos įspauskite citrinos bei įdėkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos. Odą (pilvą, šlaunis, sėdmenis, kelius, alkūnes) šveiskite sukamaisiais judesiais, paskui nuplaukite ir nebetepkite jokių priemonių. Odai patiks ir paprasti kukurūzų miltai. Jais patrinkite odą ir kruopščiai nuplaukite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų