REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis teigia, kad jo nenustebino Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) iniciatyva pradėtas patikrinimas, siekiant nustatyti, ar privačiai dirbantys medikai neslepia mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

 

,,Mums nėra netikėta, kad Mokesčių inspekcija pradeda tokius patikrinimus“, - antradienį žurnalistams sakė ministras. Jis neigė, kad VMI ėmėsi iniciatyvos paskatinta Sveikatos apsaugos ministerijos, tačiau pridūrė, jog ir jų turimi duomenys leidžia manyti, kad VMI iniciatyva turi rimtą pagrindą.

REKLAMA

 

Ministras pridūrė, kad įstaigose, kuriomis domėjosi pati Sveikatos apsaugos ministerija, yra duomenšų, keliančių nemenkų abejonių.

 

,,Išties privačiame sektoriuje įstaigos, tarkim, mūsų atveju - devyniose įstaigose, kurias mes mėginame tikrinti, etatų yra vienoks skaičius, dirbančių yra žymiai didesnis skaičius. Yra buhalteriniai duomenys, rodantys, kad išties gali kilti tam tikrų abejonių, yra atlyginimų svyravimai. Taip pat turime įvairių kitų signalų“, - sakė ministras.

BNS, remdamasi šaltiniais žiniasklaidoje, praneša, kad VMI gegužės mėnesį dėl galimai paslėptų mokesčių ketina tikrinti 300 mokamas medicinos, estetines ir veterinarijos paslaugas teikiančių įmonių. Įtariama, kad kai kuriose įmonėse gali būti apskaitomos ne visos pajamos, klaidingai vedama sąnaudų apskaita ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų