REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ryanair“ grasina Lietuvai ekonomikos ir turizmo nuosmukiu

Oro bendrovė pažėrė kaltinimų Susisiekimo ministerijai

Kai Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija atsisakė reaguoti į oro linijų bendrovės „Ryanair“ pasiūlymus dėl Kauno ir naujos Vilniaus bazės augimo, ši pranešė, kad 25 proc. sumažins veiklą savo Kauno bazėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryanair“ pasiūlė pervežti papildomai 500 tūkst. keleivių per metus per Kauno ir Vilniaus oro uostus, tai, anot bendrovės, būtų parėmę 500 vietinių darbo vietų ir įnešę iki 50 mln. eurų į Lietuvos ekonomiką. „Gaila, kad Lietuvos Vyriausybė atsisakė įsitraukti į diskusijas. „Ryanair“ nebeliko jokio kito pasirinkimo, tik sumažinti savo veiklą Kauno bazėje 25 proc.“, – rašoma kompanijos pranešime.

REKLAMA

Robinas Kiely, „Ryanair“ atstovas, sakė: „Tai yra liūdna diena Lietuvos turizmui ir aviacijai. „Ryanair“ atidarė savo Kauno bazę 2010 metais, jausdama Vyriausybės paramą, deja, susidomėjimas dingo.

„Ryanair“ pasiūlė susisiekimo ministerijai tolesnį augimą Kaune ir naujoje bazėje Vilniuje, dėl to būtų pervežta papildomai 500 tūkst. keleivių ir paremta 500 vietinių darbo vietų bei įnešę iki 50 mln. eurų į vietinę ekonomiką. Deja, mes apgailestaujame, kad ministerija nebendradarbiaus su „Ryanair“. Mums nebeliko jokio kito pasirinkimo, kaip tik 25 proc. apriboti kompanijos veiklą Kaune šią žiemą.

Kadangi turizmo vystymas ekonomikos augimo varomoji jėga visoje Europoje, į „Ryanair“ plūsta pasiūlymai iš kitų ES oro uostų, todėl mes perkelsime šį transportą į kitas žemesnių kainų vietoves pas labiau patikimus partnerius negu Kaunas ir Vilnius“, – teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų