REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Griškonis, parskridęs iš regatos Italijoje, namo neskubėjo – oro uoste sutiko po triumfo Hamburgo maratone grįžusią Dianą Lobačevskę.

REKLAMA
REKLAMA

Pats vos prieš 40 minučių iš sėkmingai jam pasibaigusios regatos Italijoje parskridęs 27 metų M. Griškonis Vilniaus oro uoste įteikė širdies draugei gėlių, sportininkai apsikabino ir pasibučiavo – buvo išsiilgę vienas kito, nes nesimatė porą savaičių, be to, skubėjo vienas kitą pasveikinti su pergalėmis.

REKLAMA

Kiek laiko jūs jau pora? – paklausėme 32 metų D. Lobačevskės, kuri po jos pergale sekmadienį pasibaigusio Hamburgo maratono šio antradienio rytą jau buvo išbėgusi pasportuoti.

„Apie porą metų. Jeigu Mindaugas nebūtų šaunus vaikinas, su juo nebūčiau prasidėjusi (šypsosi). Mes abu ištvermės sporto šakų atstovai, mus daug kas vienija – abu turime apie ką pasikalbėti, padiskutuoti. Tai ilga istorija. Kai susipažinome, net nežinojau, kad Mindaugas yra irkluotojas. Mes nesislapstome, kad esame pora, mus galima pamatyti kartu. Žinoma, nedažnai. Abu esame keliautojai, namie mažai būname. Mindaugas šiemet ilgai treniravosi Graikijoje, o aš porą mėnesių praleidau Portugalijoje. Prieš dvejus metus kartu treniravomės Sevilijoje: Mindaugas irklavo, o aš palei kanalą bėgiojau“, – pasakojo Diana.

REKLAMA
REKLAMA

Abu morališkai palaiko vienas kitą: Diana vasarą atvažiuoja pasižiūrėti irklavimo varžybų Trakuose, o Mindaugą, jeigu jis tiktai nebūna išvykęs į varžybas ar treniruočių stovyklas, galima pamatyti lengvosios atletikos renginiuose.

„Mindaugui patinka lengvoji atletika, o man – irklavimas. Visada žaviuosi, kaip irkluoja Mindaugas, jis – tikrai stiprus irkluotojas“, – sakė Diana.

Lietuvoje kartu gyvenantys sportininkai dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse, tačiau ten jie kiekvieną dieną nesimatė. Mat Mindaugas su Lietuvos irkluotojais gyveno netoli olimpinio kanalo, o Diana – Londono olimpiniame kaimelyje. „Su Mindaugu pasimatėme tiktai po irklavimo varžybų, kai irkluotojai atsikėlė gyventi į olimpinį kaimelį“, – teigė Diana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hamburgo maratono laimėtoja kartu su Mindaugu yra nutarusi vykti į šiemetinį Europos irklavimo čempionatą Sevilijoje. „Man ten patinka, matyčiau ne tiktai čempionatą, kaip irkluoja Mindaugas, bet ir pasportuočiau. Abu gyvename tą patį – sportininkų gyvenimą. Kartais su Mindaugu pasiginčijame, rodome savo charakterius“, – šypsojosi lengvatletė.

Paklausta, ar garsūs sportininkai sumainys aukso žiedus, Diana tarė: „Šito reikėtų paklausti Mindaugo."

Marytė Marcinkevičiūtė

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Auksiniame“ maratone triumfavusi D. Lobačevskė: nenutuokiau, kad laimėsiu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų