REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad viso pasaulio pirkėjams būtų patogiau suvokti automobilių modelių asortimentą, kiekvieno gamintojo modelių numeracija turi bendrus principus. Savus principus turi ir „Peugeot“.

REKLAMA
REKLAMA

„Peugeot“ modelių numeracija daugelį metų tvarkoma pagal šiuos principus: - Pirmas skaičius reiškia automobilio dydį ir kategoriją. - Vidurinis 0 reiškia, kad tai yra „Peugeot“ modelis. Tai tarsi „Peugeot“ genetinis kodas. - Dviem nuliais žymimas modelis, kurio kėbulo konstrukcija yra aukštesnė (pavyzdžiui, 3008, 4008 ir 5008). - Paskutinis skaičius iki šiol reiškė transporto priemonės kartą. Dabar visų naujų modelių paskutinis skaičius bus 1 arba 8. Aštuonetu besibaigiantys modeliai šį skaičių išsaugos ir po atnaujinimo.

REKLAMA

Prestižiniai modeliai baigsis skaičiumi 8. Skaičiumi 7 besibaigiantys modeliai po atnaujinimo įgis skaičių 8. Visi modeliai, kurie jau baigiasi skaičiumi 8, pavyzdžiui, 208, 308, 508, 3008, 4008, 5008, išsaugos savo skaičių ir tuomet, kai bus atnaujinti. Modelius, kurie baigiasi skaičiumi 8, papildys 2013 metais visiškai naujas „Crossover 2008“.

Įvairius kėbulo tipus žymintys simboliai CC (kupė kabrioletas) ir SW (station wagon, arba universalas) liks galioti ir ateityje.

„Peugeot“ trijų skaičių su nuliu viduryje sistemą pradėjo naudoti 1929 metais, kai sukūrė 201-ąjį modelį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų