REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kinijoje pristatytas greičiausias pasaulyje elektromobilis

Kinai nupirko dar 1939 bankrutavusią JAV kompaniją

Kinai Šanchajaus automobilių parodoje pristatė, kaip patys teigia, greičiausią pasaulyje elektromobilį. Tai „Detroit Electric SP:01“. Beje, čia kinai pasižymėjo ir tuo, kad atkūrė kažkada garsią markę.

REKLAMA
REKLAMA

Kadaise garsi kompanija „Detroit Electric“ bankrutavo dar 1939 metais. Tačiau kinai šį vardą dabar prikėlė naujam gyvenimui ir dabar pristatė savo pirmą elektromobilį po 74 metų pertraukos. Taigi, galima įžvelgti ir naujas tendencijas – Kinijos verslas ne tik investuoja į užsienio automobilių gamintojus, bet ir pradeda pirkti praeityje garsius vardus.

REKLAMA

Na o dabar apie patį „Detroit Electric SP:01“. Ir iš tolo, ir iš arti šį elektromobilį galima supainioti su kompaktišku britų „Lotus“( ar „Tesla Roadster“). Savo technikai kinai pasiskolino „Lotus“ kėbulą? Tačiau tai kas automobilio viduje – įdomiau už pačią „SP:01“ išvaizdą. Elektromobilio centre, prieš galinę ašį, montuojamas kompaktiškas elektros motoras. Jo galia – 201 a.g. Tad vos 1067 kg sveriantis elektromobilis iki 100 kilometrų per valandą greičio spurtuoja per 3,7 sek., o maksimalus jo greitis siekia 249 km/h. Taigi, kol vokiečiai nepradėjo gaminti savo „Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell”, ambicingas kinų elektromobilis gali būti tituluojamas greičiausiu pasaulyje serijiniu elektromobiliu. Beje, kaip teigia gamintojai, elektromobilio rida sieks 300 kilometrų, o baterijų įkrovimui užteks 4,3 valandų.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos rinkoje „Detroit Electric SP:01“ kaina sieks 200 tūkst. JAV dolerių. Tačiau kompanija tikina, kad gavo jau 35 išankstinius užsakymus. Teigiama, kad kompanijos gamykla Detroite (taip, šį elektromobilį kinai gamins Amerikoje) galės gaminti iki 2500 automobilių per metus. Tiesa, liūdnoka „Fisker“ patirtis „šiame fronte“ leidžia abejoti, ar įmanoma parduoti daug elektromobilių už tokią solidžią kainą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų