REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos šiaurės rytinėje dalyje dešimtys žmonių žuvo per vyriausybės kariuomenės ir įtariamų islamistų kovotojų susirėmimus, kariams atakavus sukilėlių pozicijas, pirmadienį pranešė šaltinis vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau anot Raudonojo Kryžiaus organizacijos, per įnirtingas kautynes žuvo 187 žmonės, sužeista dar 77.

REKLAMA

"Lig šiol palaidoti 187 žuvusieji, dar 77 yra priimti ligoninėse. Sudeginta daugiau kaip 300 namų", - sakė agentūrai AFP pirmadienį Raudonojo Kryžiaus atstovas Nwakpa O. (Nvakpa O.).

Susišaudymai prasidėjo penktadienį atokioje Bagos žvejų gyvenvietėje. Išgąsdinti kai kurie vietos gyventojai buvo privesti palikti savo namus Čado ežero pakrantėje.

Borno valstijoje esančioje gyvenvietėje yra įsikūrusi islamistų kovotojų grupuotė "Boko Haram", kaltinama nuo 2009 metų įvykdžiusi dešimtis išpuolių šiaurinėje ir centrinėje Nigerijos dalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Borno valstijos kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Sagiras Musa naujienų agentūrai sakė, jog žiniasklaidos pranešimuose nurodomas maždaug 180 žuvusiųjų skaičius yra "gerokai perdėtas".

"Aukų galėjo būti, bet neįtikėtina sakyti, kad žuvo 185 žmonės, - sakė S.Musa. - Prisiekiu pareigūno garbe, nieko panašaus neįvyko".

Susišaudymo pėdsakai buvo matyti visoje gyvenvietėje - sudegė keli namai ir turgavietė, pasakojo drauge su regiono gubernatoriumi Kashimu Shettima (Kašimu Šetina) sekmadienį regione lankęsis pareigūnas.

Pasak jo, vietos gyventojai sakė, kad tarp žuvusiųjų yra islamistų sukilėlių, karių ir taikių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų