REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Artūras Zuokas pirmadienį išvyko į Pietų Afriką, kur žada aptarti žydų paveldo įamžinimą Lietuvoje ir investicijas į steigiamą oro vežėją „airLituanica“, pranešė sostinės savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Afrikoje meras ketina susitikti su Johanesburgo ir Keiptauno miestų vadovais, Pramonės ir prekybos rūmų atstovais, litvakų bendruomenėmis.

REKLAMA

Susitikimų metu su litvakų bendruomenėmis bus pristatyti žydų kultūros paveldo atkūrimo Vilniuje projektai, pavyzdžiui, Didžiosios sinagogos fragmentų atkūrimas.

„Pastaruoju metu tenka bendrauti su litvakais, išeiviais iš Lietuvos, kurie yra sėkmingi pasaulinio lygio verslininkai. Jie rodo didelį susidomėjimą Lietuva, domisi savo tėvų gimtinės istorija ir galimybėmis investuoti. Tikiu, kad rodydami didesnį dėmesį, pasieksime, kad jų investicijos ir patirtis ateitų į Lietuvą“, – sako A.Zuokas.

Vilniaus meras taip pat apsilankys įmonėse, kurios išreiškė susidomėjimą investuoti Vilniuje ir Lietuvoje.

Anot savivaldybės, planuojama pasirašyti sutartį dėl investicijų į „airLituanica“, vyks susitikimai su aviacijos verslo atstovais, kurie jau konsultavo „airLituanica“ darbo grupę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų