REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Lietuvą ketvirtadienį sukrėtusios nelaimės, kuomet iš gyvenimo pasitraukė vienas talentingiausių Lietuvos aktorių Vytautas Šapranauskas, socialiniuose tinkluose plinta informacija, kad iš gyvenimo pasitraukė ir Vladimiras Romanovas - „Bankininkas rastas negyvas, kraujyje mirtina narkotikų dozė“, rašoma žinutėje.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto sukčiai nesibodi spekuliuoti buvusio „Ūkio banko“ savininko mirtimi, o nuoroda, kuri skelbia apie verslininko mirtį veda į reklaminį puslapį, tad tokiu būdu susidomėjusieji šia žinia, sėkmingai pildo sukčių kišenes, mat pastarieji tokiu įžūliu būdu įbruka skaitytojui reklama ir didina savo puslapio atvertimų skaičių.

REKLAMA

Pastaruoju metu itin padažnėjo tokių atvejų, kai internete bandoma pasipelnyti iš žinomų žmonių mirties. Kuomet žiniasklaida pranešė apie V. Šapranausko mirtį „Facebook“ lūžo nuo užuojautos žodžių. Ketvirtadienį vakare, V. Šapranausko ilgametės gyvenimo draugės Ievos Stasiulevičiūtės socialinio tinklo paskyroje buvo įdėta nuotrauka, kurioje sėdi besišypsantis aktorius ir Ieva. Po nuotrauka taip pat buvo komentaras: „Vis dar negaliu patikėti, kad taip atsitiko... Jis visada liks mano širdyje...“

REKLAMA
REKLAMA

I. Stasiulevičiūtės profilyje nurodyti duomenys sutapo su tikrais: skelbiama informacija apie jos gimtadienį, baigtas studijas, darbą ir t.t. Dainininkė turėjo beveik 5 tūkst. draugų, tarp kurių puikavosi ne vienas tikrą savo anketą užregistravęs pramogų pasaulio atstovas.

Po nuotrauka vienas po kito pasipylė komentarai: vieni kupini užuojautos, antri – pykčio. Galiausiai paaiškėjo, kad ši anketa buvo suklastota.

Sekmadienį ryte pradėjo plisti ir kitas gandas, kuriame esą bus sužinomos aktoriaus mirties aplinkybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų