REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paulius Kaliačius, LRT radijas

Sekmadienį Didžiosios Britanijos sostinėje prasideda Londono maratonas. Nepaisant įvykių Bostone, tikimasi sklandaus ir įkvepiančio renginio.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos sostinė pirmadienį pasitinka 33-iojo Londono maratono dalyvius bei juos palaikyti atvykusius miesto svečius. 42 kilometrų varžybų trasa nusidrieks nuo Grinvičo iki Bekingemo rūmų.

REKLAMA

Nepaisant įvykių Bostono mieste, maratone dalyvaus apie 37 tūkst. bėgikų.

Paklausti, ar nesibaimina teroristinių išpuolių, užsiregistruoti atėję žmonės teigė, kad įvykiai už Atlanto tik sustiprino jų pasiryžimą dalyvauti. Išreiškiant pagarbą teroristinio akto Bostone aukoms, Londono maratono organizatoriai išduoda juodus kaspinus, kuriuos bėgikai galės prisisegti prie savo dalyvio numerio.

Londono policija atsižvelgė į visuomenės nuogąstavimus bei padidino renginį saugosiančių pareigūnų skaičių 40 proc., tačiau neramumų nesitikima.

Už maratono saugumą penkis metus atsakinga Julia Pendry teigė, kad papildomų priemonių imtasi norint nuraminti renginio dalyvius. Ji pridūrė, kad jokios realios grėsmės ar ryšio tarp Bostono įvykių ir Londono maratono nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų