REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Šiaulių rajono žemdirbiais vakar Savivaldybės salėje susitiko žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna ir jį lydintys įstaigų atstovai. Svečiai atsakė į ūkininkų, žemės ūkio bendrovių vadovų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono laimėjimai – neprasti

Nuo praėjusių metų gruodžio vidurio Žemės ūkio ministerijai vadovaujantis V. Jukna pasidžiaugė, kad žemdirbiškas Šiaulių rajonas – jau 23-iasis ar 24-asis jų aplankomas.

REKLAMA

Tokiuose susitikimuose jų dalyviai supažindinami su pagrindinėmis žemės ūkio aktualijomis.

Ministras pastebėjo, kad šalyje yra labai sumažėję gyvulių. Jų augintojus valstybė pamiršusi, „nueita“ į perdirbimo pramonę. Bet žaliavos tiek, kiek jos reikia, neįmanoma prisivežti – ją reikia patiems užsiauginti.

Padaugėjo užsiimančių augalininkyste, nes lengviau iš jos gauti lėšų.

Dabartinės Vyriausybės tikslas esąs padidinti gyvulių skaičių. Per keturis mėnesius, kol vadovaujama ministerijai, neįmanoma daug nuveikti, bet jau bus parengta strategija iki 2020 metų siekiant, kad veršeliai nebūtų išvežami į užsienį. Ji bus paremta ne draudimais, o ekonominiais svertais.

REKLAMA
REKLAMA

Ketinama nepamiršti ir kitų žemės ūkio šakų.

Negalėjo tvirtai atsakyti

Susitikime užsiminta, kad šalyje labai reikalinga aktyvesnė kooperacija, sėkmingai veikianti kaimynystėje, Lenkijoje. Ir Žemaitijoje 30-40-ies ūkininkų kooperatyvai sėkmingai veikia. Jie bus skatinami.

Bet prisisteigia ir pseudokooperatyvų, kuriais siekiama ne dirbti, bet vien paimti daugiau pinigų. Tokių bus stengiamasi išvengti.

Žemės ūkio ministrui V. Juknai bei jį lydintiems specialistams žemdirbiai ir iš anksto, ir salėje uždavė daug klausimų, bet jie ne į visus galėjo tvirtai atsakyti. Kai kas yra bandoma Europos Sąjungos būstinėje išsiderėti ar dar nėra perėję Seimo rėtį.

Kuršėnų žemės ūkio bendrovės vadovas Vitoldas Pranas Zovė palinkėjo, kad naujuoju ministru jis galėtų tikėti taip, kaip žodžio tvirtumu tikėjo tik dviejų ministrų. Ir paminėjo jų pavardes.

Susitikimui vadovavo Šiaulių rajono meras Algimantas Gaubas.

Algimantas BRIKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų