REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Šiaulių universiteto studentai skverelyje prieš Savivaldybę pagerbė aktoriaus Vytauto Šapranausko atminimą ir simboliškai paminėjo aktoriaus 55-ąjį gimtadienį. Šiauliuose V. Šapranauskas koncertavo neseniai – balandžio 6 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Baltas gimtadienis

Ateiti paminėti V. Šapranausko netekties Humanitarinio fakulteto lietuvių kalbos ir viešųjų ryšių specialybės ketvirtakursiai kvietė šviesiai apsirengus.

REKLAMA

Studentai praeiviams dalijo baltus balionus su skaičiumi „55“ – tiek metų vakar būtų sukakę V. Šapranauskui. „55“ išdėliojo ir iš žvakučių, bet dėl vėjo negalėjo jų uždegti. Organizatoriai kvietė jas uždegti namie, darbe, mokymo įstaigoje.

Estrados meno studentai atliko keletą dainų, visi pakviesti tylos minute pagerbti aktoriaus atminimą.

Studentei Vitai Urbutytei didžiulį įspūdį paliko V. Šapranausko vaidyba spektaklyje „Maskaradas“ (režisierius Rimas Tuminas). Už vaidmenį šiame spektaklyje aktorius buvo įvertintas aukščiausiu teatro apdovanojimu – „Kristoforo“ statulėle.

REKLAMA
REKLAMA

V. Urbutytė ragino visus pastebėti, kai artimam žmogui reikia pokalbio, arbatos ar dėmesio. Atkreipti dėmesį ne tik į artimą ar mylimą žmogų, bet ir liūdnesnį praeivį.

Nėra tik balta ir juoda

„Didžiulė netektis. Šis žmogus buvo daugelio lietuvių širdyse ne tik dėl viešumo per televiziją, renginius. Jis buvo giliai meną jaučiantis žmogus. Mačiau gilų aktorių, siekiantį pasakyti visuomenei, kad gyvenimas nėra toks paprastas“, – sakė Juozas Pabrėža, universiteto studijų prorektorius.

J. Pabrėžą ypač sujaudino buvusio šiauliečio Sauliaus Urbonavičiaus mintis, kad V. Šapranauskas buvo išskirtinio vienišumo žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis visus linksmino, teikė gerą nuotaiką: atrodė, kad kažkas panašaus turi būti ir žmogaus gyvenime. Pasirodo, buvo viskas sudėtingiau“, – svarstė prorektorius.

Įspūdį J. Pabrėžai paliko Lietuvos nacionaliniame dramos teatre matytas „Maskaradas“. Prorektorius neabejoja: V. Šapranauskas už vaidmenį tikrai buvo vertas apdovanojimo.

„V. Šapranauskas buvo pradėjęs repetuoti Sigito Parulskio pjesę. Manau, jis būtų suvaidinęs dar daug išskirtinių vaidmenų“, – sakė J. Pabrėža.

Koncertuose – pilnos salės

Balandžio 6 dieną V. Šapranauskas koncertavo Šiauliuose, „Saulės“ koncertų salėje.

Koncertinės įstaigos „Saulė“ vyr. administratorė Roma Urlakienė sako, kad tąkart V. Šapranauskas buvo linksmas – kaip visuomet. Pasisakė sirgęs plaučių uždegimu, gulėjęs ligoninėje.

REKLAMA

Aktorius Šiauliuose per maždaug metus surengė aštuonis anšlaginius „Juodojo humoro turo“ koncertus.

„Man V. Šapranauskas išliko kaip Mažojo teatro aktorius. Buvo gaila, kad tokio lygio aktorius linksmindavo publiką anekdotais, – sako R. Urlakienė. – Turo plakatuose būdavo įrašyti 25–35 koncertai. Reikia būti antžmogiu, kad tiek pavežtumei“.

Laidotuvės sekmadienį

Atsisveikinimas su teatro ir kino aktoriumi, TV laidų vedėju V. Šapranausku prasidės šiandien – jo kūnas bus pašarvotas Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

REKLAMA

Aktorius bus laidojamas sekmadienį Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Ketvirtadienį V. Šapranauskas rastas negyvas savo namuose.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pranešime teigiama, kad iškvietimą į V. Šapranausko butą S. Konarskio gatvėje pareigūnai gavo apie 14 valandą. Vilniaus antrajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Nebūk vienas, pasikalbėk

„Jaunimo linija“ – 8 800 28888 (visą parą), internete – http://www.jaunimolinija.lt/laiskai;

„Vaikų linija“ – 116 111 (11.00-21.00 kasdien), internete – http://www.vaikulinija.lt ;

„Vilties linija“ – 116 123 (visą parą), internete – http://paklausk.kpsc.lt/contact.php; [email protected];

„Pagalbos moterims linija“ – 8 800 66366 (10.00-21.00 kasdien), [email protected];

„Linija doverija“ – 8 800 77277 (16.00-20.00 darbo dienomis).

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų