REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Margarita Alper, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Gegužės mėnesį prasidėsiantis Kanų kino festivalis turės amerikietišką atspalvį – jo vertinimo komisijai vadovaus Holivudo legenda, o festivalį pradės amerikiečių klasikinio veikalo „Didysis Getsbis“ ekranizacija.

REKLAMA
REKLAMA

Kanų kino festivalis prasidės gegužės 15 dieną. Jį atidarys australų režisieriaus Bazo Lurmano filmas „Didysis Getsbis“, pastatytas pagal amerikiečių klasiko rašytojo Francis Scotto Fitzgeraldo to paties pavadinimo romaną. Režisierius viename interviu akcentavo filmo sąsajas su Prancūzija ir teigė, kad autorius keletą „Didžiojo Getsbio“ ištraukų parašė Prancūzijos Rivjeroje, savo viloje netoli Kanų. Filme pagrindinius vaidmenis sukūrė aktorius Leonardas Di Kaprio, Carrey Maligan ir Tobis Maguiras.

REKLAMA

Šiemetinei Kanų festivalio komisijai vadovaus amerikiečių režisierius Stevenas Spielbergas, 1974-aisiais šiame festivalyje pelnęs apdovanojimą už geriausią scenarijų filmui „Šugalando ekspresas“. Konkursinėje programoje dėl Auksinės palmės šakelės varžysis Steveno Soderbergao filmas „Už kandeliabrų“ su Michaelu Douglasu, Nicolo Windingo Refno trileris „Tik dievas atleidžia“ su Ryanu Goslingu, brolių Coenų juosta „Levino Daviso viduje“, Francois Ozono filmas „Jauna ir graži“, Romano Polanskio „Venera kailiuose“, Asharo Farhadi „Praeitis“. Iš viso konkursinėje programoje bus 19 filmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Festivalyje turėsime Steveną Soderbergą, Jamesą Gey`ų, brolius Coenus, Alexanderį Payne`ą. Sekame jų karjerą metų metus ir vėl įdomu bus juos išvysti. Kaip didelės futbolo komandos svarbiose varžybose neatima garsių žaidėjų, taip ir Kanai. Tai yra didelės varžybos ir mes norime turėti geriausius įmanomus filmus savo programoje“, – kalbėjo festivalio meno vadovas Thierry Fremaux.

„Man šioje atrankoje patinka tai, kad filmai iš labai skirtingų šalių, festivalis tikrai tarptautinis, kitas man patinkantis dalykas – festivalio publika“, – sakė festivalio direktorius Gilles Jacobas.

Kanų kino festivalis prasidės gegužės 15-ąją ir truks iki gegužės 26-osios. Ceremoniją ves prancūzų aktorė Audrey Tautou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų