REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaprizinga žiema privertė paskandinti miestus smėlyje ir druskoje

Vien Vilniaus gatvėse buvo išbarstyta 25 tūkst. tonų druskos

Ilgesnę negu įprasta, neseniai pagaliau pasitraukusią žiemą kelių priežiūros specialistams buvo ne tik daugiau darbo. Prireikė daugiau smėlio, druskos. Didesnės negu pernykštę žiemą buvo ir išlaidos.

Ilgesnę negu įprasta, neseniai pagaliau pasitraukusią žiemą kelių priežiūros specialistams buvo ne tik daugiau darbo. Prireikė daugiau smėlio, druskos. Didesnės negu pernykštę žiemą buvo ir išlaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), besirūpinanti valsybinės reikšmės keliais kol kas nesuskaičiavo, kiek kainavo pasibaigusios žiemos darbai, tačiau neabejoja, kad išleista suma bus didesnė, negu pernykštę žiemą.

REKLAMA

„Kol kas dar nesuskaičiavome, kiek išbarstyta druskos, sudeginta degalų, kiek kainavo kelių valymas nuo sniego ir kiti darbai, bet jau dabar aišku, kad druskos, kurios vidutiniškai per sezoną sunaudojama apie 100 tūkst. tonų, šiemet išbarstėme šiek tiek daugiau”, – balsas.lt sakė LAKD atstovas Evaldas Tamariūnas. Pasak jo, preliminariai skaičiuojama, kad šią žiemą kelininkai per mėnesį vidutiniškai išleido apie 15 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

LAKD atstovo teigimu, kelių priežiūrai žiemos sezono mėnesiams (lapkritis-balandis) skiriama pusė visų kelių priežiūrai skirtų pinigų – 125 mln. litų.

Vien Vilniuje šią žiemą išberta per 11 tūkst. tonų daugiau druskos, negu pernai, o išlaidos padidėjo kone 5 mln. litų.

„Kadangi žiema buvo intensyvi ir užsitęsė, miesto priežiūra šį sezoną kainavo 4,7 mln. litų daugiau nei pernai – iš viso 21,2 mln. litų”, – informavo Vilniaus miesto savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas.

„Sostinėje iš viso buvo barstoma ir valoma beveik 500 gatvių, kurių bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų. Šią žiemą mieste išberta 25 tūkst. tonų druskos – 11 tūkst. tonų daugiau negu 2011-2012 metų žiemą. Daugiau prireikė ir smėlio – ankstesnę žiemą pakako 14 tūkst. kubinių metrų, o šią jau reikėjo 22 tūkst. kubinių metrų smėlio”, – balsas.lt sakė A. Visockas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečių 2012-2013 metų žiema taip pat nelepino. Tačiau šią žiemą jie smėlio ir druskos sunaudojo mažiau negu ankstesnę. Bet sniego išvežė nemažai.

Šio miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius informavo, kad gatvėms barstyti druskos ir smėlio mišinio neseniai pasibaigusią žiemą sunaudota daugiau kaip 2350 tonų (2011-2012 metų žiemą – per 3100 tonų), pėsčiųjų takams, šaligatviams ir aikštėms barstyti – dar 750 tonų (prieš metus – 1100 tonų). Uostamiesčio gatvėms laistyti klaipėdiečiai sunaudojo per 3650 tonų druskos. 2011-2012 metų žiemą miesto gatvėse jie sunaudojo daugiau kaip 48oo tonų druskos.

Tačiau 2011-2012 metų žiemą sniego jiems visai nereikėjo vežti, o šią žiemą iš miesto gatvių, kiemų ir aikščių išvežta net 2500 kubinių metrų sniego.

Kaip šią žiemą sekėsi tvarkytis kauniečiams, Kauno miesto savivaldybė portalui balsas.lt informacijos nepateikė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų