REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konsultacijose su Rusija dėl ES trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo dalyvaus ir Europos Komisijos atstovai. Tuo metu Lietuva išsiuntė kvietimą ekspertų lygiu pradėti derybas su Rusijos koncernu "Gazprom" dėl dujų tiekimo sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai susitikime su Rusijos ambasadoriumi Lietuvoje Vladimiru Chihkvadze penktadienį Vilniuje pranešė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė BNS sakė, kad derybų su "Gazprom" data dar nėra nustatyta. Anot jos,derybos su "Gazprom" ir konsultacijos su Rusija dėl ES trečiojo paketo yra du skirtingi dalykai.

J.Neverovičius, be to, informavo, kad jau sudaryta derybų su Rusijos koncernu „Gazprom“ grupė dėl dujų tiekimo Lietuvai sąlygų. Grupė iki balandžio 25 dienos nustatys derybų tikslus, derėsis su „Gazprom“ dėl dujų tiekimo sąlygų, tranzito ir kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministras akcentavo, kad kiekviena valstybė turi teisę priimti sprendimus dėl savo elektros gamybos būdų, bet branduoliniai objektai ir jų statyba turi atitikti visus tarptautinius saugos reikalavimus, rašoma pranešime.

Rusija siekia konsultacijų dėl ES trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo jau kitą savaitę - balandžio 25-ąją. Anksčiau J.Neverovičius BNS sakė, kad konsultacijos galėtų prasidėti jau balandžio 25 dieną, tačiau patvirtinimo dar negauta.

Rusija teigia, kad Lietuvos teisės aktai dėl ES trečiojo energetikos paketo pažeidžia jos investuotojų į energetikos sektorių teises.

Įgyvendinant ES energetikos paketą, Lietuva iki 2014 metų pabaigos atskirs "Lietuvos dujų" tiekimo, perdavimo ir skirstymo veiklas bei jų nuosavybę. Pirmasis atskyrimo etapas numatytas jau šių metų liepos pabaigoje, kai nuo dujų įmonės bus atskirti magistraliniai dujotiekiai, perduodant juos naujai įkurtai "Lietuvos dujų" įmonei "Amber Grid".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų