REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) finišavo reguliarusis sezonas. Šešiolika komandų tęs kovą jau šeštadienį startuosiančiose atkrintamosiose varžybose, o keturiolika klubų jau gali pradėti atostogauti bei galvoti apie kitą sezoną.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai pasibaigus reguliariajam sezonui stipriausios pasaulio lygos gerbėjai laukia ne tik laukia svarbiausių kovų dėl titulo, bet ir kuomet bus paskelbti krepšininkai, laimėję individualius apdovanojimus. Pateikiame ESPN specialistų prognozes, kas gaus prizus šį sezoną.

REKLAMA

Naudingiausias žaidėjas – LeBronas Jamesas (Majamio „Heat“)

Visi būtų labai nustebę, jeigu LeBronas nebūtų paskelbtas naudingiausiu krepšininku. Rimtas varžovas jam yra Oklahomos „Thunder“ aukštaūgis Kevinas Durantas, tačiau šį kartą jam laimėti nelemta. Kodėl? Pirmiausia todėl, kad Jamesas šį sezoną pademonstravo ne tik įspūdingą žaidimą, bet ir pataikymą, kokio nesame matę nuo 1988–1989 metų. Nereikėtų pamiršti, jog „Heat“ priklauso ir antroji istorijoje pergalių serija – 27 laimėjimai iš eilės nuo vasario 3 iki kovo 25 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelės varžytuvės dar liko dėl trečiosios vietos, kur Carmelo Anthony ir Chriso Paulo galimybės yra labai panašios. Penktosios pozicijos pranašumą turi Timas Duncanas, nes Jamesas Hardenas ir Kobe Bryantas sezono metu turėjo problemų dėl traumų ir jų komandos finišavo žemesnėse vietose.

Geriausias treneris – George‘as Karlas (Denverio „Nuggets“)

Jeigu Greggui Popovičiui užimti antrąją vietą su San Antonijaus „Spurs“ ar Erikui Spoelstrai laimėti Rytų konferenciją buvo vieni juokai, turint omenyje komandų sudėtis, tai G.Karlas negali sau leisti remtis tokiais žaidėjais kaip Tony Parkeris, T.Duncanas, L.Jamesas ar Chrisas Boshas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, prie gerai pasirodžiusių komandų, neturinčių stipriausių sudėčių, galima pridėti Indianos „Pacers“ su Franku Vogeliu prie vairo. Vis dėlto, G.Karlui sunkiai kas galėtų prilygti, nes jis su „Nuggets“ Vakaruose sugebėjo užimti trečiąją vietą, nepaisant lyderių Ty Lawsono ir Danilo Gallinario traumų. Jeigu amerikietis žais atkrintamosiose, tai italo sezonas jau baigtas.

Trejetuke turėtų atsidurti ir Niujorko „Knicks“ vyr. treneris Mike‘as Woodsonas. Komanda sėkmingai pasirodė su C.Anthony priešakyje, bet trenerio nuopelnų yra nemažai. Reikėtų pagirti vien už tai, kad jis J.R.Smithą pavertė puikiu krepšininku, nors prieš tai jis tebuvo vidutiniokas su sunkiu charakteriu.

REKLAMA

Metų naujokas – Damianas Lillardas (Portlendo „Trail Blazers“)

Prieš kelias dienas gynėjas tapo vienu iš nedaugelio naujokų, kuris baigė reguliarųjį sezoną turėdamas geresnį nei 19 taškų vidurkį.

D.Lillardui pasitarnavo ir Anthony Daviso, Andre Drummondo, Bradley Bealo ir Diono Waiterso traumos, nes būtent šie žaidėjai buvo įvardijami kaip realūs pretendentai laimėti metų naujoko vardą. „Trail Blazers“ atstovas eilę mėnesių buvo renkamas geriausiu naujoku. Beveik nelieka abejonių, jog jis laimės apdovanojimą.

 

Geriausias „šeštas žaidėjas“ – Kevinas Martinas (Oklahomos „Thunder“)

Atkakliausios istorijoje lenktynės dėl geriausio „šeštojo žaidėjo“? Turbūt galima pasakyti ir taip. Į šią vietą yra būrys kandidatų: J.R.Smithas („Knicks“), Jarrettas Jackas („Golden State Warriors“), Jamalas Crawfordas („Clippers“), Ryanas Andersonas („Hornets“), Gordonas Haywardas („Jazz“), Andre Milleris arba Corey Breweris (abu „Nuggets“), Vince‘as Carteris („Mavericks“) ir Manu Ginobili („Spurs“), kurio tikrai negalima pamiršti.

REKLAMA

J.Smithas labai padėjo „Knicks“ pasiekti antrąją vietą Rytuose. J.Jackas buvo svarbus „Warriors“ žaidėjo schemose. Vis dėlto, realiausiais iš visų atrodo K.Martinas, kuris sėkmingai perėmė Jameso Hardeno rolę, persikėlusio į „Rockets“ klubą ir pernai laimėjusio „šeštojo žaidėjo“ prizą.

Geriausiais besiginantis žaidėjas – Timas Duncanas (San Antonijaus „Spurs“)

Turbūt kiekviena iš geriausių dešimties reguliaraus sezono komandų turi bent jau po du kandidatus į geriausiai besiginančio krepšininko titulą: „Pacers“ – Roy‘ų Hibbertą ir Paulą George‘ą, „Grizzlies“ – Marcą Gasolį ir Tony Alleną, „Bulls“ – Joakimą Noah ir Luolą Dengą, „Celtics“ – Keviną Garnettą ir Avery Bradley, „Hawks“ – Joshą Smithą ir Alą Horfordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nereikėtų pamiršti ir sunkiai gynyboje dirbančius Andre Iguodalą („Nuggets“), Serge‘ą Ibaką („Thunder“), Larry Sandersą („Bucks“), Mattą Barnesą („Clippers“), Tysoną Chandlerį („Knicks“).

Iš viso šio gausaus būrio ryškiausiai spindi T.Duncanas. „Spurs“ šį sezoną buvo trečia lygoje pagal gynybos efektingumą, kai praėjusiais metais tenkinosi 11-a pozicija. Ant parketo esant T.Duncanui, „Spurs“ praleidžia vidutiniškai keturiais taškais mažiau. Nereikia pamiršti, jog „Spurs“ Vakaruose liko antroje vietoje, o ne kažkur per viduriuką.

REKLAMA

Tenka prisipažinti, kad daugelis ekspertų klydo, kai dar spalį prognozavo geriausiai besiginančio titulą Los Andželo „Lakers“ aukštaūgiui Dwightui Howardui. Deja, bet nuvylė ne tik jo, bet ir „Lakers“ klubo žaidimas.

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas – Jrue Holiday‘us (Filadelfijos „76ers“)

Šį sezoną labiausiai matėsi keturių krepšininkų progresas – Dušano Vučevičiaus („Magic“), Larry Sanderso („Bucks“), Greiviso Vasquezo („Hornets“) ir J.Holiday‘aus.

„76ers“ atstovas pagerino visus asmeninius statistinius rodiklis, o kas svarbiausia – rezultatyvių perdavimų atliko beveik dvigubai daugiau – 8 prieš 4,5, kurie buvo pernai. Deja, bet J.Holiday‘aus žaidimas nepadėjo „76ers“ prasibrauti į atkrintamąsias varžybas – klubas Rytuose liko devintas.

Prognozuojama, kad labiausiai tobulėjusių trejetuką sudarys J.Holiday‘us, L.Sandersas ir D.Vučevičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų