REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas žurnalistams pristatė bendrovės pasiekimus siūlant rinkai mobiliąją operacinę sistemą „Android“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, nuo šios OS pasirodymo 2008 m. visame pasaulyje jau aktyvuota apie 750 mln. „Android“ naudojančių įrenginių. Dabar kiekvieną parą aktyvuojama po pusantro milijono naujų „Android“ valdomų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių. 2012 m. pradžioje per vieną parą aktyvuojamų „Android“ įrenginių skaičius siekė „tik“ 700 000.

REKLAMA

E. Schmidto teigimu, šiuo metu kas mėnesį vartotojai pradeda naudotis maždaug 45 mln. naujų „Android“ planšečių ir telefonų. Jis mano, kad per artimiausius 6 - 9 mėnesius visas „Android“ įrenginių skaičius viršys 1 milijardą, o dar po 1 - 2 metų bus pasiekta ir 2 milijardų riba.

Įdomu, kad „Google“ iš pradžių neketino naudoti „Android“ kaip išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių platformos. Bendrovės inžinieriai šią OS kūrė kaip priemonę vadinamosioms išmaniosioms vaizdo kameroms, kurios būtų jungiamos prie kompiuterių, valdyti. Tačiau pradėjus darbus netrukus paaiškėjo, kad „Android“ pritaikymo sfera gali būti žymiai platesnė. Gyvenimas patvirtino tokią prognozę: šiuo metu „Android“ užima apie 70 proc. pasaulinės išmaniųjų telefonų OS rinkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų