REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos federalinė vyriausybė ketina palikti Afganistane 600-800 kariškių net ir po oficialios misijos šioje šalyje pabaigos, - praneša Süddeutsche.de.

REKLAMA
REKLAMA

Federalinė Vokietijos valdžia ketina palikti šiuos karius, kad jie apmokytų oficialias afganų pajėgas. „Nors siveržimo į Afganistano misija baigiasi 2014 metais, net ir po to šalyje liks Bundeswehr‘o kariai: Federalinė valdžia siūlys NATO nuo 2015 metų 600-800 karių vieinių karių mokymui, patarimams, afganų pajėgų paramai", - ketvitadienį pranešė šalies gynybos ministras, krikščionių demokratų atstovas Thomas de Maizière.

REKLAMA

NATO misiją, kuri trunka 13 metų, baigiasi 2014 metais, tačiau vokiečiai, federalinės valdžios sprendimu, ir toliau mokys afganų karius. Vokietija yra yra trečia šalis pagal karių, pasiųstų į NATO misiją Afganistane skaičių, nusileisdama tik JAV ir Jungtinei Karalystei. Pastariaisias metais Vokietijos pajėgos Afganistane buvo sumažintos nuo 5000 iki 4200 kariškių. Nūnai ketinama koncentruotis ties mokymais, patarimais ir parama aplink sostinę Kabulą.

Vokiečių kariuomenės atitraukimui, kaip pranešama, Turkijos mieste Trabzone (Juodoji jūra) ruošiamos logistinės pajėgos. Pirmi lėktuvai vokiečių karių atitraukimui iš Masar-i-Scharifo oro uosto atvyks jau artimiausią savaitę.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų