REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norite pasimėgauti taure vyno ar viskio ir kubietiško cigaro dūmu? Praalkote ir pageidaujate užkąsti gardžių salotų ar suvalgyti kepsnį, kurio niekur kitur nerasite ar paprasčiausiai papietauti? O gal nusprendėte išgerti puodelį kavos, užsikąsdami gardžiu pyragaičiu skambant gyvai muzikai ar surengti ypatingą šventę mylimajai pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje?

Norite pasimėgauti taure vyno ar viskio ir kubietiško cigaro dūmu? Praalkote ir pageidaujate užkąsti gardžių salotų ar suvalgyti kepsnį, kurio niekur kitur nerasite ar paprasčiausiai papietauti? O gal nusprendėte išgerti puodelį kavos, užsikąsdami gardžiu pyragaičiu skambant gyvai muzikai ar surengti ypatingą šventę mylimajai pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei bent į vieną klausimą atsakėte taip – jūsų laukia neseniai Pilies gatvėje duris atvėręs restoranas „Terrano“ ir cigarų klubas „Maduro“.

REKLAMA

Jauku kaip namuose. Būtent taip daugelis lankytojų sako apie pagrindinę restorano salę, kurios sienas puošia puikūs paveikslai. Pamėgtais patiekalais galite mėgautis ir čia, patogiai įsitaisę ant minkštasuolių, ir net keturiose salėse rūsyje. Nedidelė, apie iki 12 žmonių talpinanti salė ypatingiems svečiams patiks norintiems surengti verslo pietus, kamerinę šeimos šventę ar norintiems paprasčiausiai pabendrauti. Kitose trijose salėse, kurias galima paversi ir viena didele, smagiai jausis maloniai pavakaroti nusprendę lankytojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia jie gali mėgautis ne tik puikiais užkandžiais, karštais patiekalais ir subtiliais gėrimais, be ir gyva muzika – restorane rengiami tango, džiazo, bliuzo, gitaros vakarai. O į „proto mūšius“ kas kartą susirenka per šimtą žmonių“, – pasakoja viena „Terrano“ savininkių Edita Petruitienė.

Gyva muzika skamba ir cigarų klube „Maduro“, kuris lankytojus žavi ir senovinių daiktų kolekcija. O greta esančiame kiemelyje, kurio sienas puošia šiuolaikinių dailininkų darbai, kai tik atšils, vyks ir poezijos vakarai, atskleidžia restorano šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį jaukų kampelį, kuriame galima pasimėgauti tikru kubietišku cigaru, ypač pamėgo vyrai. Čia galima ir gimtadienį atšvęsti, ir degustaciją surengti, ir paprasčiausiai užsukti pasėdėti . Jeigu norite pamąstyti, galite čia ateiti ir vienui vienas“, – kviečia Robertas Petruitis. Jo žmona priduria: „Damos į kiemelį taip pat užsuka. Kavos pagurkšnoti. O kai tik atšils, duris atvers ir paviljonas vadinamajame „prancūzparkyje“.

Pasak Roberto ir Editos, skaniai pavalgyti ir atsigerti galima įsikūrus bet kurioje salėje. Europietiškos virtuvės patiekalai patiks ir aštresnio, ir švelnesnio skonio mėgėjams. Anot jų, jautienos karpačio labiau patinka vyrams, todėl jis itin populiarus cigarų klube. O gaivų užkandį su tigrinėmis krevetėmis dažniau renkasi moterys, besimėgaujančios baltuoju vynu.

REKLAMA

„Kai kurie patiekalai, pavyzdžiui, karpačio, karališkas užkandis su salstelėjusiomis tigrinėmis krevetėmis, minkštutė jautienos krūtinėlė, marinuota su Viduržemio jūros regiono žolelėmis ar sriuba su trumais į „Terrano“ atvedė nemažai lankytojų iš „Green Hall“. Kadangi su mumis į Pilies gatvę atsikraustė ir virėjų komanda, paskanauti pamėgtų patiekalų jie dabar ateina čia“, – pasakoja restorano šeimininkai.

Paklausta, kas svarbiausia, kad patiekalai būtų itin gardūs, E. Petruitienė tik šypteli – esą jokios paslapties nėra. „Mes neieškome receptų knygose. Sėdime su virtuvės šefe ir fantazuojame. O paskui gaminame ir vėl fantazuojame – gal ką pridėti, gal ko nedėti. Todėl ir gimsta originalūs patiekalai. Be to, pas mus viskas šviežia. Kita mūsų taisyklė – naudoti tik natūralius produktus. Jeigu sviestas, tai tikras, o ne riebalų mišiniai, jeigu grietinėlė – tai tikra grietinėlė. Ir gardiname tikrais produktais – prieskoninėmis žolelėmis, pipirais, garstyčiomis, bet ne skonio suteikiančiais sintetiniais priedais“, – aiškina ji. O svarbiausia – viską daryti kaip sau: aptarnauti taip, kaip pati norėtum būti aptarnauta, gaminti taip, kad pati su malonumu valgytum".

REKLAMA

Kūrybingos virėjos pačios gamina ir desertus, ir net tortus kepa. O ypač daug išmonės pasak E. Petruitienės, prireikia ruošiant vakarėlį, gimtadienį ar kitą didesnį renginį. Tuomet didžioji dalis patiekalų būna ne iš įprasto meniu.

„Jei rengiate šventę, skaičiuokite, kad su užkandžiais, karštai patiekalais, desertu ir pora taurių vyno bei kava vidutiniškai vienam žmogui turėsite skirti apie 60-70 litų. Jei bus tik gėrimai ir užkandžiai , tarkime, 20-čiai žmonių, kainuos maždaug nuo 700 iki 1000 litų. Bet jei klientai pageidauja, pietus – sriuba, karštas patiekalas, desertas, kava – galima paruoši ir už 20 litų žmogui“, – aiškina Petruičiai.

Restorano šeimininkų teigimu, įprastų patiekalų kainos „Terrano“ gal šiek tiek ir didesnės už vidutines, bet porcijos didelės. Dienos pietūs „Terrano“ kainuoja apie 12-15 litų, įvairūs užkandžiai – nuo 10 litų. Žinoma, yra ir gerokai brangesnių patiekalų. Pavyzdžiui, už raudonojo tuno didkepsnį teks sumokėti apie 60 litų. Bet suvalgęs, pavyzdžiui, tik gardžią čili sriubą su čia pat keptomis bandelėmis, taip pat jausiesi sotus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų