REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad susitikimas su tarptautinio termobranduolinės energijos mokslinių tyrimų ir plėtros projekto „ITER“ generaliniu direktoriumi Osama Motojima buvo pažintinis ir nepakeitė jo nuomonės sprendžiant dėl naujos atominės jėgainės Lietuvoje statybos.

REKLAMA
REKLAMA

,,Man buvo labai įdomu. Apie šią naujovę dar nebuvau girdėjęs, nežinojau, koks veikimo principas”, - trečiadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius, pabrėžęs, kad susitikimo su „ITER“ atstovais tikslas buvo sužinoti apie naujoves, kurios kuriamos energetikos sektoriuje.

REKLAMA

,,Tai ateities klausimas. Aš tai įvardinčiau kaip tam tikros idėjos pavertimą projektu, ir projekto pavertimą tam tikrais būsimais realiais sprendimais arba testavimais, kurie turėtų prasidėti (maždaug) 2020 metais”, - sakė A. Butkevičius. Jis neatmeta, kad mūsų šalies svarstys galimybę palaikyti šį projektą.

O. Motojima žurnalistams patvirtino, kad susitikimo metu A. Butkevičiaus buvo prašoma palaikyti projektą, nes artėja Lietuvos pirmininkavimas europos Tarybai, kuri priims sprendimus dėl projekto per artimiausių septynerių metų laikotarpį – iki 2020-ųjų. Anot mokslininko, kai kuriuose šalyse branduolinė energetika yra būtina. ,,Kai termobranduolinė technologija bus ištobulinta, apie 2050-uosius, tada ji galės tapti pagrindiniu energijos šaltiniu“, - teigia jis. Į klausimą, ar projekte galės dalyvauti ir Lietuvos mokslininkai jis atsakė, kad bent vienas yra jau dabar, o ateityje galės dalyvauti ir daugiau Lietuvos mokslininkų.

A.Butkevičiaus teigimu, susitikimas su „ITER“ atstovais įtakos Lietuvos pozicijai dėl atominės jėgainės statybos neturės. ,,Tai tik dar viena naujovė energetikos sektoriuje”, - pareiškė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų