REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Britų ir amerikiečių vyrams, nusivylusiems savo šalių moterimis, Ukrainoje ir Rusijoje organizuojami specialūs vakarėliai, praminti „sovietinių nuotakų safariu“. Šiuose vakarėliuose vyrai iš Vakarų „medžioja“ jaunas, skurdžias moteris iš Rusijos ar Ukrainos, kad paverstų jas nuostabaus grožio seksualiomis žmonomis, rašoma „The Daily Mail“.

Britų ir amerikiečių vyrams, nusivylusiems savo šalių moterimis, Ukrainoje ir Rusijoje organizuojami specialūs vakarėliai, praminti „sovietinių nuotakų safariu“. Šiuose vakarėliuose vyrai iš Vakarų „medžioja“ jaunas, skurdžias moteris iš Rusijos ar Ukrainos, kad paverstų jas nuostabaus grožio seksualiomis žmonomis, rašoma „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rojus Žemėje

Praplikęs valstybės tarnautojas iš Anglijos tikina: šie vakarėliai – tikras „rojus Žemėje“, nes juose vienam vyrui tenka 10 moterų. Sveiki atvykę į buvusios SSRS „nuotakų paštu“ pramonę, skirtą išskirtinai britams ir amerikiečiams, kurie nerado meilės savo gimtinėje“.

REKLAMA

Minėtas valstybės tarnautojas iš Britanijos Ukrainoje pirmą kartą. Jam 47-eri, figūra – nekokia. Tačiau čia jis laimingas: „Daugelis vaikinų čia galvoja, kad mirė ir pateko į dangų“, – pasakoja jis, žiūrėdamas į daugybę jaunų, atvirai apsirengusių moterų, kurios tikrai neblogai atrodytų ir ant podiumo.

Čia niekam nerūpi, kad ši „pramonė“ išnaudoja neapsaugotas moteris, kurios ryžtasi čia ateiti dėl pažadų apie geresnį gyvenimą su užsieniečiais. Ir nesvarbu, kad šie užsieniečiai yra gerokai vyresni už savo nuotakas, bei, suprantama, nuotakos apie juos nežino nieko.

REKLAMA
REKLAMA

Standartinė „ekskursija“ kainuoja 1500-3000 svarų sterlingų. Programoje – pasivažinėjimas po kelis miestus. „Turistams“ pažadama: „Turėsite tik vieną rūpestį – susitikti su kuo daugiau moterų“. „Ukraina žinoma dėl apverktinos ekonomikos būklės, tačiau pažinčių rinka, panašu, klesti“, – rašoma „The Daily Mail“.

Panašių turų organizatoriai žada, kad vyrai atsidurs „nuoširdžių, jaunų, gražių moterų, tikinčių šeimos vertybėmis, draugijoje“, ir kada „per 11 turo dienų jie sutiks daugiau gražuolių, nei matė per pastaruosius penkerius metus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įprastai turo metu organizuojamuose vakarėliuose pasirodo apie 15-25 „turistų“ bei 150-250 vietinių moterų. Bendraujama dažniausiai vertėjų pagalba. Visos moterys turi prikabintą numerį.

Kodėl anglai ir amerikiečiai ieško žmonų taip toli? Grįžkime prie to paties anksčiau minėto valstybės tarnautojo: „Turėjau nelaimingą santuoką ir dar keletą romanų, kurie nepavyko. Aš noriu turėti tradicinę žmoną, ir daugelis kitų vyrų, kurie čia atvyko, sako tą patį.

Pas mus gimtinėje moteris auklėjo taip, kad jos būtų nepriklausomos, gyventų savaip ir nesijaudintų dėl vyrų, kaip tai darė jų motinos. Na, aš ne prieš, bet aš noriu tradicinės namų šeimininkės. Jeigu mes turėsime vaikų, ji sėdės namie su vaikais. Kas tame blogo?“

REKLAMA

Šis vyras išvyko į turą į Ukrainą, išgirdęs, kad rusės ir ukrainietės „neužkrėstos visu tuo feminizmu“.

Ne visi tokie patenkinti

Tačiau ne visiems tokie „turai“ patinka. Tinklaraščių sferoje pasirodo nuotraukų iš tokių vakarėlių, ir tinklaraštininkai klausia: „Ką galima pasakyti apie mūsų šalis, jeigu mūisų moteris siūlo vyrams, kurie panašūs į diedukus-degeneratus?“; „Kaip mūsų moterys gali taip žemintis?“

Rusakalbių tinklaraščiuose vis daugėja piktų komentarų apie šiuos turus ir jų metų organizuojamus vakarėlius. Į juos atvykę vyrai vadinami „senelių paradu“, o moterų klausiama: „Kaip reikia mylėti pinigus, kad galėtum susitikti su TOKIU?“ Moterys išvadinamos prostitutėmis, nors kai kurie ir pastebi, kad vietiniai vyrai piktnaudžiauja alkoholiu ir neretai jas muša.

REKLAMA

Ieško stabilumo

23 metų Kijevo gyventoja Galina nemano, kad tokie vakarėliai žemina moteris. Ji ieško vyro iš užsienio, nes siekia stabilumo savo gyvenime. „Mūsų vyrai nusigeria, aš manau, kad aš verta daugiau.“

Nieko blogo šioje praktikoje nemato ir Tatjana Tacujeva, Maskvos pažinčių agentūros vadovė. „Jeigu mergina jauna ir graži, kodėl gi jai neparduoti savęs?“, – klausia ji.

Tačiau Ukrainos organizacija „La Strada“, kuri kovoja už moterų teises, vakarėlius vadina „moterų diskriminacijos forma“ ir teigia, kad jie gali tapti buitinio smurto ir prekybos moterimis priežastimi. „Moterys išvyksta į nepažįstamą šalį, nežinodamos kalbos, nieko nežinodamos apie savo teises“, – teigia organizacijos atstovė.

Ekspertė Jekaterina Čerepacha mano, kad tam tikromis aplinkybėmis nėra nieko blogo, jei mergina susipažįsta su užsieniečiu, tačiau tikina, kad iš tiesų neretai už tokių „turų“ gali slėptis prekyba žmonėmis. Ji ragina moteris atsižvelgti į visas galimas rizikas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų