REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras "tvarkietis" Dailis Alfonsas Barakauskas kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydamas atlikti tyrimą dėl pranešimo apie galimas "tvarkiečių" Seimo narių protekcijas pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę per vidaus reikalų ministro susitikimą su Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija jos seniūnas Eligijus Masiulis teiravosi, ar ministrui žinoma, kad jį delegavusios partijos "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos Seime nariai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovo prašo be eilės praleisti konkrečius automobilius.

REKLAMA

"Ar žinote, kad jūsų partijos, kuri jus delegavo, frakcijos kai kurie atstovai kontaktuoja su VSAT vadovu, kad būtų praleisti tam tikri automobiliai be eilės? Ar žinomi atvejai, kai bandoma daryti įtaką viešųjų pirkimų medžiagai dėl įrangos Lietuvos ir Baltarusijos pasienio stebėjimo ruože įsigyti?" - klausė E.Masiulis.

Trečiadienį išplatintame pranešime vidaus reikalų ministras pakartojo, kad jam tokie faktai nėra žinomi.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro nuomone, kompetentingos institucijos turėtų patikrinti, ar paskleista informacija turi realų pagrindą, o jai pasitvirtinus, patraukti neteisėta veikla užsiimančius asmenis atsakomybėn.

"Visuomenės informavimo priemonėse paminėti faktai galimai turi nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 288 straipsnyje (Kišimasis į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą), požymių. Prašau pagal šiuos požymius pradėti ikiteisminį tyrimą", - teigiama vidaus reikalų ministro pasirašytame rašte generaliniam prokurorui.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" narys D.A.Barakauskas Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo praėjusių metų gruodžio vidurio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų