REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balandžio 19 dieną, penktadienį, Kaune, Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje ir Vytauto didžiojo karo muziejaus sodelyje, vyks iškilminga Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės misiją Afganistane užbaigsiančios septynioliktosios Lietuvos karių pamainos (PAG-17) išlydėtuvių į tarptautinę operaciją ceremonija. Renginyje planuoja dalyvauti krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, Lietuvos kariuomenės pajėgų vadai, karinių vienetų vadovybė, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kartu su Lietuva Afganistano Goro provincijos atkūrimo misijoje dalyvaujančių Japonijos, JAV, Ukrainos šalių ambasadoriai ir gynybos atašė Lietuvoje, karių artimieji ir kiti svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Išlydėtuvių ceremonija prasidės šv. Mišiomis Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, po kurių PAG-17 padaliniai grojant Karinių oro pajėgų orkestrui žygiuos Laisvės alėja iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio, kur vyks iškilminga rikiuotė.

REKLAMA

Kartu su PAG-17 kariais į misiją Afganistane vyks ir Karinių patarėjų bei Operacijų koordinavimo centro patarėjų grupės, konsultuosiančios Goro provincijoje veikiančias vietos saugumo pajėgas. Taip pat bus išlydėti ir NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. ISAF) Centrinėje ir Vakarų regiono vadavietėse Kabule ir Herate tarnausiantys Lietuvos kariai.

Goro provincijos atkūrimo grupės misiją Afganistane užbaigsianti Lietuvos karių pamaina yra suformuota Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Batalionas kartą jau dalyvavo misijoje Afganistane 2009 metais kartu su devintąja Lietuvos karių pamaina (PAG-9).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva yra priėmusi sprendimą iki 2013 metų pabaigos iš Afganistano Goro provincijos išvesti savo karius ir užbaigti Goro provincijos atkūrimo grupės misiją.

Afganistane vis labiau įsibėgėjant atsakomybės už saugumo užtikrinimą vietos pajėgoms perdavimo procesui ir praėjusių metų pabaigoje visą Goro provinciją įtraukus į atsakomybės už saugumą perdavimo vietos pajėgoms procesą, Gore veikiančios Lietuvos vadovaujamos Provincijos atkūrimo grupės pagrindinė užduotis – stiprinti vietos valdžios gebėjimus, didžiausią dėmesį skiriant patariamajai funkcijai. Tikimasi, Goro provincijoje atsakomybės perdavimas bus baigtas iki 2013 metų rudens.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų