REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrą kartą išklausiusi buvusios Darbo partijos finansininkės Marinos Liutkevičienės parodymų, Vilniaus apygardos teismo teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė pareiškė, kad jie skiriasi nuo duotų anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėja pranešė, kad esant tokiai situacijai anksčiau duoti kaltinamosios parodymai bus perskaityti. Teismas taip pat paskelbė ikiteisminio tyrimo metu duotus M.Liutkevičienės parodymus.

REKLAMA

Trečiadienį po savaitės pertraukos grįžo prie Darbo partijos vadinamosios "juodosios buhalterijos" baudžiamosios bylos nagrinėjimo. Posėdyje parodymus perskaitęs Seimo narys Vytautas Gapšys atsisakė atsakyti į klausimus ir pareiškė savo kaltęs nepripažįstantis.

Tuo tarpu buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė pripažino savo kaltę dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, bet atmetė kaltinimus dėl sukčiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ji perskaitė raštu iš anksto pasiruoštą kalbą ir pareiškė, kad pasinaudos teise neatsakinėti į klausimus. M.Liutkevičienė teigė, kad jos vienintelė klaida - kad ji pati užpildydavo kasos išlaidų orderius, o pinigus darbuotojams išmokėdavo kitas asmuo.

"Dėl padarytų veiksmų tvarkant buhalteriją aš gailiuosi. Iki ikiteisminio tyrimo pradėjimo pareiškiau Vitalijai Vonžutaitei, kad man nepriimtina jų sistema", - sakė M.Liutkevičienė. Kaltinamoji teigė, kad buvo jau susiradusi geriau apmokamą darbą Vilniaus žirgyne.

Šie kaltinamieji parodymus davė iš naujo po to, kai Apeliacinis teismas panaikino Vilniaus apygardos teismo sprendimą išskirti Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bylą į atskirą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio posėdyje taip pat pranešta, kad M.Liutkevičienė vėl pakeitė gynėją. Teismas paskelbė, kad balandžio 10 dieną nutraukta teisinių paslaugų sutartis tarp M.Liutkevičienės ir advokatės Ingridos Krolienės. Į posėdį atvyko naujas kaltinamosios advokatas Marius Zabita. Gynėjas buvo pristatytas proceso dalyviams.

Tai jau antras M.Liutkevičienės pakeistas gynėjas šiemet. Sausio pradžioje iš bylos netikėtai pasitraukė advokatė Reda Kurlavičienė, Dabar pasitraukė ją pakeitusi I.Krolienė.

Sekmadienį balandžio 14 dieną sukako lygiai penkeri metai, kai Darbo partijos byla buvo perduota teismui.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims.

V.Uspaskichas kaltinimus atmeta ir sako, jog byla yra politinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų