REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis ir generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva lankėsi Skopjės mieste Makedonijoje, kur vyko Europos lengvosios atletikos asociacijos kongresas. Apie 150 delegatų iš 50 Europos valstybių dvi dienas sprendė įvairius Europą dominančius lengvosios atletikos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LLAF, kongreso metu buvo pateikta, paskutinių dvejų metų finansinė ataskaita, finansinis planas iki 2015 metų, buvo aptarta ir tai kas jau nuveikta, ir kokie planai ateičiai. Buvo koreguojami ir Europos lengvosios atletikos įstatai.

REKLAMA

"2015 metais vyks nauji Europos lengvosios atletikos federacijos prezidento rinkimai. Tai svarbiausias įstatų nutarimas, jog užimti šias pareigas bus galima tris kandencijas", - sugrįžusi iš Makedonijos pasakojo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė N.Medvedeva.

Nuo 2016 metų nuspręsta organizuoti Europos jaunių iki 18 metų lengvosios atletikos čempionatus. Tokie čempionatai vyks pirmą kartą istorijoje.

"Buvo planas, kad Europos aštuoniolikmečių čempionatai bus organizuojami kas ketverius metus, tačiau kongreso dalyviai nesutiko su tokiu siūlymu ir po balsavimo paaiškėjo, kad pirmenybės bus organizuojamos kas dvejus metus, - kalbėjo N.Medvedeva. - Daugelio kitų sporto šakų atstovai įvairius tarptautinius renginius turi kasmet, o lengvojoje atletikoje jų mažiau. Dabar jauniems lengvaatlečiams tai bus galimybė kovoti ne tik Pasaulio čempionatuose, kurie vyksta kas dvejus metus, bet ir Senojo žemyno pirmenybėse, kurios iki šiol nebuvo organizuojamos. Kitose amžiaus grupėse čempionatai taip pat vyksta kas kelis metus. Padidėjęs varžybų skaičius suteiks sportininkams daugiau galimybių parodyti save tarptautinėse varžybose".

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas E.Skrabulis, Europos atletikos federacijos generalinis direktorius Christianas Milzas ir Europos lengvosios atletikos tarybos narė Sylvia Barlag pasirašė Braitono deklaraciją (Brighton Declaration) "Moterys sporte".

Pagal šią deklaraciją LLAF palaiko merginų ir moterų sportą, sieks jas įtraukti į savo bendruomenę bei skatins sportuoti. Braitono deklaracija sukurta jau 1994 metais, tačiau Lietuvos lengvosios atletikos federacijos pasirašyta tik šiame kongrese.

"Tai gražus dokumentas, pasirašytas prie liudininkų, filmuojant televizijos kameroms. Skatinsime, kad moterų padaugėtų tiek pačioje sporto šakoje, tiek įvairiose organizacijose. Pas mus Lietuvoje moterų netrūksta, tačiau kitur, matyt, jaučiasi tas trūkumas", - šypsojosi N.Medvedeva.

Kitas Europos lengvosios atletikos federacijų kongresas, kuris bus jau ir rinkiminis, vyks 2015 metais Slovėnijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų