REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenė pratęsė amfibijų budėjimo laiką Pagėgių ir Šilutės savivaldybių ribose iki balandžio 23 dienos, nors šiame regione ekstremali situacija atšaukta.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas pratęsti budėjimą priimtas atsižvelgiant į balandžio 15 d. gautą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos prašymą ir tai, kad pamaryje kyla vandens lygis, praneša Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA

Dvi Lietuvos kariuomenės amfibijos į Pagėgių ir Šilutės savivaldybes buvo atgabentos sausio viduryje. Šių amfibijų įgulos, koordinuodamos savo veiksmus su PAGD, teikė pagalbą potvynio paveiktiems gyventojams: perkėlinėjo gyventojus, į apsemtas sodybas gabeno maisto ir kitas būtinas atsargas, evakavo sergančius gyventojus.

Galimų potvynių padarinių šalyje likvidavimas ir pagalbos gyventojams teikimas 2012–2013 m. pavestas Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose budinčiam Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajam pėstininkų batalionui. Šioms pajėgoms kartu su kitais padaliniais priskirti ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono pajėgumai.

Pagalba nuo potvynio nukentėjusioms civilinėms institucijoms ir žmonėms teikiama pagal Lietuvos kariuomenės ir PAGD susitarimą ir civilinėms institucijoms paprašius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų