REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra geresnės progos nuoširdžiai padūkti su vaiku, nei maudynės. Pasak naujos studijos, kurią atliko vaikų higienos reikmenis gaminanti kompanija „Halos N Horns“, net 14 procentų mamų maudynės yra vienintelis laikas, kurį jos praleidžia su vaiku po darbo dienos. 40 procentų šioje apklausoje dalyvavusių mamų džiaugėsi, kad jų vaikams smagu maudytis, tačiau net 35 proc. teigė, jog maudynės jų mažyliams – stresas. Jei taip nutiko ir jūsų vaikui – kodėl gi nepamėginus padaryti maudynių smagesnių?

REKLAMA
REKLAMA

Žaidimai vonioje prieš pirmąjį gimtadienį

1. Būgnininko repeticija

Kai vaikutis pats išmoksta tvirtai sėdėti vandenyje ir jums telieka jį švelniai prilaikyti viena ranka, nesibaiminkite, kad jis ims taškytis. Netgi pati pamokykite jį ploti delniukais per vandenį, galbūt net išpliaukšėti nesudėtingą ritmą ar akompanimentą jūsų mėgstamai dainelei? O kad neaplietumėte kaimynų – tiesiog prie vonios patieskite keletą didelių rankšluosčių.

REKLAMA

2. Grūdinimas kriokliais

Jei jūsų vaikas bijo iš čiaupo bėgančio vandens ar dušo, kol jis ramiai sėdi vonioje pradėkite „grūdinimą“: įmeskite į vonią keletą plastikinių puodelių, prisemkite juos vandens, perpylinėkite vandenį iš vieno puodelio į kitą, kartkartėmis apliedama vaiko rankutę ar petukus. Vėliau, kai mažylis bus įsilinksminęs, galima pamėginti ir pakišti ranką po vandeniu, tekančiu iš čiaupo ar po silpna dušo srove. Keletas tokių treniruočių – ir vanduo nebeatrodys toks baisus!

REKLAMA
REKLAMA

3. Kamuoliuko skandinimas

Metukų sulaukusiems vaikams paprastai mieliausiais tampa žaislai-staigmenos. Ypač daug staigmenų galima sukurti vonioje: tereikia lengvo nedidelio kamuoliuko ar guminės antytės. Paskandinkite jį rankomis nuleisdami iki vonios dugno, o tada staiga paleiskite – žaislas kaip raketa šaus į viršų, o jums... veikiausiai teks kartoti triuką dar kokius 35 kartus, mat mažieji šį paprastą fokusą tiesiog dievina!

4. Varlyčių slėpynės

Slėpynės šiuo amžiaus tarpsniu – taip pat itin smagus ir pageidaujamas žaidimas. Tad kodėl juo nepaįvairinus ir maudynių? Iškirpkite iš vandens nesugeriančios medžiagos servetėlę. Kai mažylis jau bus vonioje, paimkite kokį žaisliuką, parodykite, kad jį turite, tada nuleiskite į vandenį ir uždenkite servetėle: „Kur dingo varlytė?“ Tegul mažasis atradėjas ieško paslėpto žaislo, o kai kilstelės servetėlę – pasidžiaukite drauge: „Štai kur ji!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidimai tiems, kam daugiau nei dveji

1. Šukuosenos iššūkis

Šis žaidimas idealiai tiks toms mamoms, kurių vonioje vienu metu turškiasi 2 mažyliai. Sušlapinkite jų plaukus, įtrinkite vaikišku akių negraužiančiu šampūnu ir parodykite, kaip vienas kitam padaryti juokingiausias šukuosenas. Tik iš anksto pasiruoškite prizą nugalėtojams ir fotoaparatą – bus iš ko pakikenti, kai parodysite šias nuotraukas per 18-tąjį gimtadienį!

2. Vonios grupė

Primeskite į vonią žaislų ir drėgmei atsparių namų apyvokos daiktų, kaip antai mediniai šaukštai, kepimo formelės ar plastikiniai dubenėliai. Tada parodykite savo mažyliui, kaip tas pats „instrumentas“ gali skleisti skirtingus garsus: šaižus „barkšt barkšt“, kai šaukštu daužote į skardinį indelį, ir juokingas „tekšt tekšt“, kai tą patį darote abu daiktus pusiau panardinusi į vandenį.

REKLAMA

3. Smagi žvejyba

Į vonią nuleiskite didelį plastikinį dubenį ir leiskite jam plūduriuoti. Tada į vandenį primeskite smulkesnių plastikinių žaislų – kaladėlių ar kamuoliukų. Paduokite vaikui kiaurasamtį ar samtuką su sieteliu ir paraginkite „sužvejoti“ juo daiktus iš vandens ir sumesti į dubenį. Jei vonioje – du vaikai, galite surengti tikras varžybas, kuris greičiau prižvejos daugiau „žuvų“.

4. Kempinių abėcėlė

Šiam žaidimui reikės pasiruošti iš anksto. Nusipirkite įvairiaspalvių nestorų kempinių ir iškarpykite iš jų raides. Taip jūsų vaikas galės vonioje palengva pasimokyti abėcėlės, o gal ir pradės dėlioti pirmuosius „rašytinius“ žodžius.

REKLAMA

5. Naminių valčių lenktynės

Šis žaidimas ypač patinka tėčiams! Iš tuščios plastikinės taros, pavyzdžiui, ledų ar salotų dėžučių, pasigaminkite laivelių, nudažykite juos vandeniui atspariais dažais. Lazdelės nuo saldainių ant pagaliukų ir popierinis trikampiukas taps puikiausiomis burėmis, laiveliams galima netgi sukurti vardus. Vonioje teliks surengti jų lenktynes: kuris laivelis, padedamas jūsų ir vaiko pučiamų vėjo gūsių, greičiau pasieks kitą vonios kraštą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų