REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjęs pavasaris vairuotojams asocijuojasi su geromis eismo sąlygomis, kai visais keliais galima lengvai ir saugiai važiuoti. Tačiau taip nėra. Prasidėjus pavasariniam polaidžiui iškyla grėsmė, kad susilpnėję keliai gali būti sugadinti, o rajoniniai keliai su žvyro danga gali tapti net sunkiai išvažiuojami. Daugiausiai žalos kelių dangoms padaro krovininės transporto priemonės, ypač tos, kurių bendroji masė ar ašių apkrova viršija leistinus dydžius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių, kuriuose ribojamas eismas, yra 236. Šiemet jų gali dar padaugėti. Daugiausia tokių kelių yra Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Utenos apskrityse.

REKLAMA

Stengdamasi užtikrinti nenutrūkstamą eismą valstybinės reikšmės keliais ir išsaugoti silpnų kelių būklę, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kreipėsi į Valstybinę kelių transporto inspekciją su prašymu, kad nesuderinus važiavimo maršruto su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie SM, laikinai būtų neišduodami leidimai važiuoti valstybinės reikšmės keliais transporto priemonėms, kurių bendroji masė ar ašių apkrova viršija leistinus dydžius. Pasibaigus pavasariniam polaidžiui leidimai bus išduodami sena tvarka.

Kelių direkcija prašo vairuotojų planuojant keliones atsižvelgti į esamą situaciją, apie kurią kasdien išsamiai informuoja eismoinfo.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų